TSM Osa 9, Luku 059 (tsmpart9/tsmpart9.059)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

59. luku

Hetken miettimisen jälkeen Fihi käyttää yhden toiveensa ja toivoo, että tekisi osuessaan vihollisille pahempaa vahinkoa ja hän saa käteensä demonisen aseen, joka vaihtaa muotoa koko ajan, ollen välillä tikarina, välillä käyränämiekkan, kahdenkäden miekkan jne. Sen jälkeen ryhmä lähtee liikkeelle.

Parin kulman jälkeen Fihi, joka kurkkaa kulman ympäri, huomaa seuraavalla kadulla vähän alle kymmenen pimeähaltiaa. Fihi vetäytyy suojaan ja hetkeä myöhemmin ryhmä kuulee kulman takaa pimeähaltioiden taisteluhuudon. Fihi kurkkaa uudestaan kulman ympäri ja näkee, että pari pimeähaltiaa on kadun toisessa päässä taikomassa apinoiden suuntaan, muut ovat ilmeisesti poistuneet lähitaisteluun.

Ryhmä päättää käyttää häiriötä hyväkseen ja lähtee juoksemaan viereisen talon taakse suojaan. Matkalla Crog kuulee, että yksi taikoja heittävistä pimeähaltioista on huomannut ryhmän ja sanoo toiselle pimeähaltialle, "tuolla se Crog menee", mutta muuten pimeähaltiat eivät reagoi ryhmään.

Seuraavassa huoneessa on seinät on verhojen peitossa ja ryhmä ryhtyy katsomaan verhojen taakse. Yhden verhon takaa löytyy tukevan näköinen metalliovi, mutta ryhmä ei mene siitä vielä läpi vaan jatkaa verhojen taakse katselua. Vähän matkan päässä verhojen takaa löytyy telineitä, jotka ovat täynnä aseita.

Ryhmä ryhtyy tutkimaan aseita ja samalla ovesta astuu sisään lauma draidereita ja hämähäkkejä. Ainoastaan Galavan ja Jevgeni huomaavat viholliset, jolloin Galavan lähtee syöksymään vihollisia kohti, mutta Jevgeni jää paikoilleen suojaamaan muita, siltä varalta että Fihi lähtisi syöksymään eteenpäin (hänen ympärillään on taikasuojakenttä). Kun Jevgeni huomaa että Fihi jäi paikoilleen ja Galavan syöksyy jo eteenpäin, lähtee hän ja Gardan Galavanin perään vihollisten kimppuun. Fihi, jonka ympärillä on toinen taikasuojakenttä vilkaisee Crogiin ja kun hän huomaa että Crogkin on lähdössä liikkeelle lähtee hänkin juoksemaan vihollisia kohti Crogi perässään.

Jevgeni juoksee vihollisryhmän keskelle ja huutaa pyhän huutonsa, jolloin koko vihollisporukka putoaa kahta lukuunottamatta, jotka vuorostaan tippuvat aika nopeasti kun taistelijat iskevät heitä. Sen jälkee Gardan ryhtyy tappamaan maassa olevia ja Crog yrittää selittää, että älkää tappako niitä, tahdon kuulustella heitä. Gardan ja Galavan ehtivät tosin tappaa kaikki ennen kuin Crog ehtii päästä edes loppuun selityksessään. Sen jälkeen Jevgeni yms lähtevät tutkimaan aseita, kun taas Fihi ja Crog lähtevät katsomaan loppua huonetta.

Jevgeni tunnistaa, että osa aseista näyttää hyvin samanlaisilta kuin se yksi ase, jolla hän ampui aikoinaan eogiin reikiä. Hän ottaa aseen käteensä, laittaa sen toisen pään olkapäätänsä vastaan kuten tuntuu hyvältä ja sen jälkeen hän vääntää yhtä vipua vähän alaspäin ja vetää toisesta vivusta, jolloin kuuluu hirmuista meteliä ja neljänkymmenen metrin päässä oleva hämähäkki on hieman kuolleemman näköinen kuin ennen. Seuraava ase toimii samalla tavalla, mutta ääni on korkeampi.

Aseiden alta löytyy puulaatikoista myös pieniä paperisia laatikoita, joissa on piikkimattoja. Lisäksi muutamassa laatikoissa on pienempiä aseita. Outojen aseiden lisäksi telineissä on pimähaltioiden miekkoja ja jousia. Ryhmä kerää esineitä kantoonsa samalla kun Gardan, Galavan ja Jevgeni ihmettelevät vielä tarkemmin aseita (Gardan ja Galavan purkavat niitä ja Jevgeni näyttää muille lyhyesti miten se toimii). Sen jälkeen ryhmä menee tutkimaan löydettyä ovea.

Crog toteaa, ettei hän saa ovea vedettyä auki, se on varmaan lukossa. Fihi vuorostaan koittaa repiä sitä auki, mutta ei onnistu. Seuraavaksi yrittää Medal taiallaan, mutta taika epäonnistuu ja häneltä menee kaikki perustaikavoimat. Hän toteaa ettei nyt enää muutenkaan pysty tekemään mitään koska on niin heikkona, joten hän voi rauhassa vetää pullollisen viinaa ja sammua.

Medalin sammuttua Fihi toteaa, että ei auta pakko se on poistaa, joten hän myy oven pois erikoisominaisuudellaan, kuullen samalla, että siinä oli likimain kolmisenkymmentä suojataikaa yms, joten sitä olisi ollut ilmeisesti aika vaikea avata. Oven takana on pieni huone, jossa on yksi lasihylly, jonka päällä on sormus. Pienten tutkimuksien jälkeen ryhmä saa selville, että siinä on pari taikaa kerran päivässä (pökerryksen poisto kolmonen, kivunsieto 25), lisäksi se vielä antaa suojaa ja se kuulemma vielä on taikakertoja ja se muuttaa vaistoa. Kun Damon toteaa, että hän voi kantaa sitä, niin Galavan toteaa ettei onnistu ja ottaa sen häneltä pois. Galavanin mielestä Damonin taiat eivät ole olleet niin turvallisia, että hänelle voisi antaa mahdollisuuden heittää niitä enemmän. Hän antaa sormuksen Fihille ja toteaa samalla, että se on muuten nelinkertainen taikakertoja tarkalleen ottaen.

Ryhmä jatkaa matkaa. Ulkona he näkevät, että pimeähaltiat ovat onnistuneet tappamaan sen ison apinan ja sen ruumis näkyy kadun päässä. Seuraavaksi ryhmä tulee huoneeseen, jossa on selvästi portti Limboon. Yhden käytetyn toiveen jälkeen Fihi kertoo, että hän on varmistanut, ettei se ole tämä sormus, joka aiheuttaa pimeyttä, joten emme voi vielä lähteä eteenpäin. Ryhmä lähtee takaisin ja ohittaessaan apinan Galavan leikkaa siltä korvan muistoksi.

Seuraavaksi ryhmä tulee huoneeseen, jossa on kaikenlaista tavaraa. Huoneen vastakkaisella seinällä on pöytä, jonka ääressä istuu pimeähaltia, joka kirjoittaa jotain. Ryhmä menee pimeähaltian luokse ja Crog kysyy, että "anteeksi, onko sinulla pikkusen aikaa", jolloin pimeähaltia vastaa "ai te olette ne jotka haluatte tappaa Kalisteen, minä voin auttaa". Crog tosin yrittää väliin mumista "ei me oikeastaan mitään henkilökohtaista", mutta pimeähaltia ei kuuntele vaan johdattaa ryhmän nurkassa olevan padan luokse. Hän sekottaa sinne jotakin ja sytyttää tulen sen alle. Hän kertoo, että se on sielun peili, sieltä voi nähdä jotain mielenkiintoista.

Ryhmä katsoo ja näkee, että peiliin muodostuu kasvot, jotka esittävät Kalistea raivon vallassa. Kaliste sanoo "Nuo typerät pimeähaltiat, kuinka he ovat pystyneet epäonnistumaan näin pahasti, kuolevaisia minun verkkomaailmassa". Sen jälkeen Kaliste luikertelee jonkun maassa makaavan pimeähaltia ruumin ohitse (tässä vaiheessa ryhmälle tulee mieleen, että tuo pimeähaltia on varmaan ollut se epäonninen sanansaattaja, joka on tuonut hänelle viestin ryhmän saapumisesta Kalisten maailmaan).

Sen jälkeen Kaliste menee oman tuolinsa luokse ja painaa sen kyljessä olevaa kohtaa, jolloin tuolista aukeaa laatikko ja Kaliste ottaa sieltä avaimen ja pistää sen kaulaansa. Sen jälkeen Kaliste sanoo "menen alas aarrekammiooni, minua ei saa häiritä missään tapauksessa. Jättäkää vara-avain paikalleen tai teille käy kuin hänelle". Sen jälkeen näky katkeaa ja pimeähaltia toteaa, että että "Siinä se on, etsikää avain ja menkää alas aarrekammioon ja tappakaa hänet.". Sen jälkeen hän katsoo vähän ympärilleen ja vaikuttaa hieman hermostuneelta ja jatkaa "ja kuolkaa, sillä hän tietää, että olette täällä, teidän on parempi mennä alas keittiön kautta".

Ryhmä lähtee ulos ja käy kurkkaamassa ilmeisesti valtaistuinsalitalon ovea ja kun se aukeaa ryhmä poistuu nopeasti kauemmaksi. Hetkeä myöhemmin heitä vastaan tulee kolme pimeähaltiaa, jotka kantavat paareja. Palvelijat kuiskailevat jotain Crogista ja kumartavat maahan asti. Ryhmä seuraa palveijoita ja saa näkyviinsä parinkymmenen pimeähaltian lauman ja kun Crog ehdottaa, että Galavan laittisi pari apinaa heidän kimppuunsa niin Galavan toteaa, ettei hän halua omia seuraajiaan tappaa. Ryhmä lähtee jatkamaan matkaa valtaistuinsaliin. Kun ryhmä tulee pimeähaltialauman lähelle, nämä kääntyvät ja kumartavat ryhmälle.

Ryhmä tulee valtaistuinsaliin ja näkee, että sieltä lähtee kahdet portaat alas. Crog menee valtaistuimen luokse ja painaa samasta paikasta kuin Kaliste, jolloin laatikko aukeaa. Crog ottaa laatikosta hopeaketjussa olevan avaimen. Ryhmä menee ulos ja painuu keittiöön. Keittiössä ei näy ketään, joten ryhmä painuu suoraan alas. Alhaalla on paljon täysin paniikissa olevia vankeja, jotka yrittävät selittää, että älkää ottako minua, minä olen sitkeä jne. Fihi kommentoi, että "ei meillä ole nälkä", mutta jatkaa hyvin nopeasti, "se oli vain vitsi". Sen jälkeen ryhmä menee seuraavalle ovelle, jonka Jevgeni potkaisee rikki (Jevgeni ja muut ovat tässä välissä juoneet jättiläisenvoimajuomia).

Alakerta on samanlainen kuin yläkerta, eli ensin on tehty iso tila ja sen sisälle sitten erillisiä rakennuksia. Ryhmä menee ainoaan etelään menevälle ovelle ja Jevgeni kaataa sen sisäänpäin. Ryhmä tulee käytävään jossa on vähän matkan päässä risteys. Ryhmä lähtee risteyksestä oikealle ja Jevgeni rikkoo päässä olevan oven.

Ryhmä tulee ensin risteykseen ja sen jälkeen käytävä päättyy ja molemmille puoleilla aukeaa hämähäkinseitin peittämät huoneet. Ryhmä menee toiseen huoneeseen, jolloin heidän kimppuunsa käy lauma hämähäkkejä. Jevgeni syöksyy hämähäkkien keskelle ja huutaa pyhän huutonsa, jolloin pystyyn jää enää seitsemän isoa ja kaksi pientä hämähäkkiä. Hetken taistelun jälkeen kaikki hämähäkit on hakattu maahan. Taistelun jälkeen Crog päättää tässä vaiheessa laittaa sen saamansa panssarin päälleen ja kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin hän on onnistunut hyppäämään sen sisään Jevgenin avustuksella. Sen jälkeen ryhmä jatkaa matkaa.

Ryhmä tulee huoneeseen, jossa on seinillä olevissa koloissa useita satoja munia. Jevgeni kutsuu paikalle viisi goblinia ja käskee ne hajottamaan munia muiden ryhmäläisten mukana. Crog jää ovelle vahtimaan ja siinä aikansa kuluksi kutsuu sitten paikalle smaragdilohikäärmeen tarkoituksenaan lahjoa se avukseen Kalisteen voittamiseen. Paikalle ilmestyy sellainen viisikymmenmetrinen välkehtivän vihreä lohikäärme, joka sanoo "kuka uskaltaa häiritä minua".

Crog esittäytyy ja toteaa, että haluasimme palkata hänet. Lohikäärme kysyy "mitä sinulla pienellä on tarjota minulle siitä hyvästä", Crog tarjoaa lohikäärmeelle muutamia toiveita, siitä tämä auttaisi taistelussa Marilit-rotuista otusta vastaan. Lohikäärme toteaa, että kaksi isoa toivetta, niin sitten tulee kaupat. Crog tinkii heti, että yksi iso ja kaksi pientä. Lohikäärme suostuu ja ottaa ihmisen hahmon. Sen jälkeen hän tekee oven luokse voimaseinän ja menee itse sen taakse. Voimaseinän takana hän heittää muutaman suojataian ja vetää sitten pienen puukepin esiin, jolloin se muuttuu sauvaksi.

Seuraavaksi Crog huutaa taisteluhuutonsa ja samassa Kaliste ilmestyykin paikalle ja huutaa "mitä te olette tehneet lapsilleni", jolloin Crog vastaa, että "Mjam". Taistelu alkaa erikoisominaisuuksien käytöllä, Crog aloittaa liikkumattomuudella ja seuraavaksi Damon käyttää Kalisteeseen antitaikakentän.

Tässä vaiheessa smargilohikäärme toteaa, että turhaan te minut kutsuitte ja samalla ryhmä huomaa, että Kaliste on kirstallikerroksen keskellä täysin liikkumattomana. Lohikäärme häviää ja ryhmä lähtee katsomaan jymähtänyttä Kalistea. Fihi huomaa, että kristallin ulkopuolella roikkuu yksi sormus, joka on ollut ketjussa Kalisten kaulassa. Lisäksi Kalistella näyttää olevan viisi sormusta (tai oikeammin rannerenkaita) sormissaan.

Fihi lentää ylös ja tarttuu sormukseen kiinni ja jää siihen roikkumaan. Ketju katkeaa ja Fihi putoa alas, mutta hän onnistuu lentämään sen verran siivillään, että saa pysäytettyä itsensä ilmaan. Sen jälkeen hän pudottautuu alas. Ryhmä jatkaa matkaa ja ohittaa toisen huoneen täynnä munia. Jevgeni lähettää Goblininsa tuhoamaan nuokin munat (edellisestä huoneessa lohikäärmeen ilmestyminen ja sen siiven iskut tekivät selvää jälkeä kaikista munista). Muut jatkavat matkaansa ja tulevat toiseen seittihuoneeseen, jolloin heidän kimppuunsa käy parisenkymmentä hämähäkiä. Jevgeni pudottaa hämähäkeistä vähän yli puolet huudollaan. Loput hämähäkit putoavat nopeasti taistelun kuluessa.

Ryhmä vilkaisee ympärilleen ja kun mitään muuta ei näy he jatkavat matkaa. Matkalla eteenpäin, Fihi yrittää potkaista yhden oven sisään, mutta ei onnistu, joten hän joutuu ottamaan hieman ruumistaan mukaan ja sen jälkeen hän saa oven hajalle. Oven takana olevassa huoneessa oleva ogre kuolee sydänkohtaukseen kun Fihi kysyy häneltä "uskonto!". Fihin tarkoitus oli vain varmistaa ettei hän vahingossa tapa oikeauskoisia. Ryhmä jatkaa matkaa.

Tällä välin Jevgeni tutkii sen Kalistelta otetun sormuksen ja toteaa, että se on se oikea sormus, sillä pystyy laajentamaan joidenkin taikojen vaikutusta suunnattomasti ja tällä hetkellä on aktiivisena pimeyden pilvet niminen taika. Jevgeni menee seuraavalle ovelle ja kun hän avaa sen näkee hän toisella puolella yhdeksän isoa kuusimetristä hämähäkkiä.

Jevgeniä ammutaan taikavasamilla ja muitakin taikojakin lentää kuin taikurien harjoitukissa. Yksi hämähäkeistä tulee Jevgenin kimppuun lähitaisteluun ja hetken taistelun jälkeen Crog päättää kristalloida oviaukossa olevan hämähäkin niin, että se estää muita tulemasta perästä. Lisäksi Galavan lähettää yhden kahdeksanmetrisen apinan taakse tappelemaan muiden hämähäkkien kanssa. Ryhmä perääntyy ulos ovesta. Sen jälkeen ryhmä jakaantuu kahtia Jevgeni lähtee katsomaan oikealla olevaa ovea ja muut jatkavat vasemmalle, jossa on se keittiö, josta pääsee ulos. Jevgeni avaa oven ja näkee sisällä sekä runsaasti kultaa, että noin kymmenkunta draideria, jotka ampuvat häntä jousillaan saamatta muuta kuin muutaman mustelman aikaiseksi.

Jevgeni toteaa ettei kannata ruveta kinastelmaan noidenkanssa ja lähtee juoksemaan. Matkalla hän menee sen käytävän ohitse josta hämähäkit vieläkin ampuvat taikoja ulos sarjatulella. Onneksi taiat eivät tehoa häneen.

Fihi, joka on eronnut muista ja on mennyt tutkimaan paria muuta taloa, on jo ehtinyt vilkaista ensimmäiseen ja on juuri vilkaisemassa toisen talon ovea kun Jevgeni tulee paikalle. Molemmissa taloissa paljon vankeja kahleisa. Jevgeni ja Fihi juoksevat kauempaan taloon repimään vangeilta kahleita irti ja hetkeä myöhemmin talojen väliin ryhmittyy yksitoista draideria valmiina ampuman jousillaan. Draiderit tosin kämmäävät pikkusen ja kuvittelevat että Fihi ja Jevgeni ovat toisessa talossa ja he ryhmittyvät niin että heidä selkänsä on Jevgeniin ja Fihiin päin.

Fihi heittää Jevgenille yhden metelöivän aseen ja noukkii itse maasta yhden viisikymmentä kiloisen rakennuskiven ja yrittää heittää sillä draidereita. Valitettavasti neliskanttinen kivi on hieman hankala heitettävä ja se putoa Fihilta maahan. Jevgenin sarja sen sijaan osuu viiteen viholliseen ennen kuin hän lopettaa sen kesken. Fihi ei ehdi noukkia toista kiveä maasta ennen kuin viholliset häipyvät oviaukosta. Jevgeni syöksyy perään ja ampuu vielä ovelta vihollisten perään pitkän sarjan siihen asti kunnes sauvasta loppuu lataukset.

Jevgeni tulee Fihin luokse ja vaihtaa sauvan uuteen, mutta vihollisia ei enää näy. Ryhmä jatkaa vankien vapauttamista (muutkin ovat tulleet apuun kuultuaan että täällä on lisää vankeja) ja lopulta he saavat kaikki vangit vapautettua. Tämän jälkeen ryhmä lähtee jatkamaan matkaa. Ylhäällä ryhmä ryhtyy ajamaan vankeja Limboon johtavasta portista läpi, porttiin samalla kun Galavan, Medal ja Fihi käyvät hakemassa lisää aseita yms mukaan.

Kun kaksi ja puolisataa vankia on mennyt portista läpi, portti häviää. Hetkeä myöhemmin Galavan tulee paikalle ja kertoo, että naapurihuoneeseen on ilmestynyt toinen pienempi portti. Muuten portti näyttää samalta kuin Limboon johtava. Pienen keskustelun jälkeen Crog saa suostuteltua muut siitä, että pitää ensin lähettää koekaniinit ennen kuin mennään itse, muut olisivat halunneet mennä portista heti läpi, siltä varalta että portti taas häviää..

Kun vankeja on vielä kolmisenkymmentä jäljellä portti yllättäen räjähtää tuhoavalla voimalla. Muut ovat turvassa riittävän kaukana, mutta Fihi joka on ollut auttamassa vankeja portista läpi aivan portin vieressä häviää suunnattomaan tulipalloon. Ensimmäisen räjähdyksen jälkeen tulee vielä useita pienempiä räjähdyksiä sekunnin sisällä (Fihin kannossa olleet esineet räjähtelevät). Nämä viimeiset räjähdykset hieman vahingoittavat Damonia ja Galavanin hämähäkkiä. Muut ovat joko räjähdysalueen ulkopuolella tai suojassa seinien takana.

Savun hälvettyä Fihi toteaa että hän istuu kiven päällä keskellä sitä alakerroksen huonetta, joka oli täynnä kultaa ja hänen kaikki muut varusteet ovat hävinneet paitsi, että hänellä on kädessään yksi kultakolikko. Huoneessa on Fihin lisäksi neljä Draideria, jotka vilkaisevat Fihiä pikaisesti ja ryntäävät sitten pakoon.

Fihi lentää ylös kuopasta muiden luokse ja samalla hänestä tuntuu, että räjähdyksessä vapautuneet ylimääräiset taikavoimat ovat hieman vaikuttaneet häneen ja antaneet hänelle erilaisia voimia ja ominaisuuksia. Ryhmä päättää poistua räjähdyksessä seinään syntyneestä reiästä ulos.

Ulkona Fihi pyytää Galavanilta, että voisitko puhdistaa minut puhdistustaiallasi, mutta Galavan kieltäytyy. Jevgeni pyytää taikakeinoilla samaa Galavanilta, mutta Galavan hermostuu ja yrittää antaa Jevgenille käskyn ettei tämä enää yrittäisi vaikuttaa häneen taioilla. Jevgeni ei kuitenkaan ole asiasta moksiskaan, joten Galavan hieman hermostuu. Lopulta Galavan kuitenkin päättää puhdistaa Fihiä, mutta onnistuu puhdistamaan vain toisen puolen kasvoista. Sen jälkeen Fihi kysyy Jevgeniltä voisiko tämä antaa ikuisen vesileiliä hänelle. Jevgeni suostuu ja käyttää erikoisominaisuuttaan sen jälkeen Fihi peseytyy vedellä.

Kun ryhmä lähestyy pimeähaltioiden kylää, näkevät he kuinka sen laidalle ryhmittyy kompanja pimeähaltioita jouset valmiina. Galavan, joka on ennestään jo hieman hermostunut menettää malttinsa ja ampuu sinne muutamia jumalallisia salamoita johtajiin, jolloin loput pimeähaltiat pakenevat paniikissa.

Ryhmä jatkaa matkaa kylän läpi. Kylässä heitä vastaan tulee se heidän pelastamansa kääpiönainen, jolla on nyt mukanaan kaksi isoa käärmettä, kaksi kuusimetristä salamanteria, yksi nelimetrinen maaelementti ja kuusi isoa kymmenmetristä lihaklönttiä.

Kääpiönainen sanoo ryhmälle "onnittelen, en olisi itsekään pystynyt parempaan, tästä mestarini tulee varmaan erittäin tyytyväiseksi. Pistitte jäihin yhden hänen suurimmista vihollisistaan ja tuhositte yhden voimakkamista esineistä, joita pimeähaltioilla on koskaan ollut, ilman, että hän menetti yhtään omaansa. Aivan oikein minut oli huolellisesti valittu ja koulutettu, jotta pääsisin soluttautumaan linnaan sisään. Kunhan nyt vielä poistan tämän toisen ongelman, ettehän te halua pettää minua, sillä minun mestarini, joka on kouluttanut minut hyvin, on aivan toista maata kuin kuin Kaliste, joka oli tai pitäisi vielä sanoa on auttamaton idiootti ilman mitään pienintäkään petollisuuden häivääkään, ei minkäänlaista varovaisuutta, eikä minkäänaista taitoa. Mutta sen voin sanoa, että Tanetalilla on kaikkea tätä. Ja hän on lahjoittanut minulle tarpeeksi, jotta pystyn teidänlaisenne poistamaan. Hyvästi.".

Crog vastaa pistämällä kääpiön jäihin, vaikkakin se onnistuu vasta toisella kertaa.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/31		4/33
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	37		39
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/14		12/16
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	27		28
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	19		20
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		18		20
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		18		18
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>