TSM Osa 9, Luku 062 (tsmpart9/tsmpart9.062)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

62. luku

Jevgeni tekee rituaalilla lentolevyn ja tällä välin Fihi kokeilee muuttaa ominaisuuksiaan Galavanin antamien ohjeiden mukaan toiveillaan. Lopputuloksena Fihillä on pari mielisairautta ja hieman muita muutoksia, mutta ei sellaisia lopputuloksia kuin mitä hän olisi halunnut. Kun Jevgeni lopettaa rituaalinsa parantaa hän Fihin mielisairaudet ja sen jälkeen ryhmä lähtee matkaan kohti Dragon Horn Keeppiä.

Levyllä Crog kokeilee uuttaa ajatustenlukuominaisuuttaan Fihiin ja ensimmäisellä yrityksellä hänen silmissään tuntuu kipua ja hän joutuu keskeyttämään taikansa. Toisella kerralla se onnistuu ja hän ja Fihi pystyvät vaihtamaan ajatuksia keskenään.

Matkattuaan tunnin heitä vastaan tulee hirmuisella vauhdilla kulkeva myrsky vastaan. Jevgeni ehtii laskeutua alas juuri ennen myrskyn iskemistä, mutta myrskyssä tuntuu olevan myös aika paljon taikavoimaa mukana, joka aiheuttaa erilaisia tapahtumia. Askan menee taikavoimasta tajuttomaksi, kun taas Crog, Galavan ja Jevgeni tuntevat saavansa siitä runsaasti jumalominaisuuksia. Jevgeni tunnistaa ilmiön jumalten tuuleksi, eli vapaaksi taikavoimaksi, joka liikkuu ympäriinsä sattumanvaraisesti.

Kun myrsky on mennyt ohitse ryhmä jatkaa matkaa. Vajaata tuntia myöhemmin heitä vastaan lentää kaksi punaista lohikäärmettä. Ryhmä laskeutuu maahan ja valmistautuu ottamaan lohikäärmeet vastaan. Galavan käyttää lohikäärmekypärä erikoisominaisuuttaan, jonka jälkeen hän käskee toisen lohikäärmeistä luokseen. Kyseinen lohikäärme sanoo toiselle lohikäärmeelle jotain ja sen jälkeen tuo toinen kääntyy ja lentää pois. Galavanin kutsuma lohikäärme laskeutuu Galavanin viereen.

Jevgeni tunnistaa lohikäärmeen suvun, mutta ei tiedä kuka lapsista tämä on. Ryhmä menee juttelemaan lohikäärmeen kanssa ja lohikäärme kertoo, että pomo, jonka nimeä hän ei saa mainita, oli käskenyt heidät terrorisoimaan alueella. Lisäksi lohikäärme kertoo, että Dragon Horn Keepissä on kuulemma kierrellyt aika pahojakin tyyppejä, joten he ovat hieman välttäneet aluetta. Lohikäärme tunnistaa ryhmästä Jevgenin suurena lohikäärmetietäjänä, Medalin Suuren Nort-Lochin lohikäärmeen tappajana ja tietysti Crogin jumalana. Lohikäärme esittäytyy Basturniksi.

Ryhmä jatkaa matkaansa mukaan uusi ryhmänjäsen, eli Basturn. Kun levy loppuu ryhmä nousee Basturnin selkään ja lähtee jatkamaan matkaa kohti Dragon Horn Keeppiä.

Jonkin matkan päässä Dragon Horn Keepin ulkopuolella ryhmä laskeutuu alas ja Basturn ottaa ihmisen hahmon. Ryhmä lähtee kävelemään kohti linnaa. Ryhmä saa linnan näkyviin ja vähän ajan kuluttua he huomaavat, että heitä kohti tulee ripeästi lauma näkymättömiä otuksia.

Vihollisjoukossa on viisi viidennen kehän paholaista, kaksi isoa tulielementtiä ja maaelementtiä, pieni tulielementti ja maaelementti. Jevgeni tekee puolustautumista varten koko joukon ympärille kivibunkkerin, samalla kun Galavan vetää sarjatulisauvan esiin ja pudottaa kolmesta reunimmaisesta paholaisesta kaksi ennen kuin aseesta loppuu lataukset.

Jegeni ottaa kivimuurin tekemisen jälkeen oman sarjatulisauvansa esiin ampuen kaikkiin viiteen paholaiseen sarjaa, niin, että niistä jää enää yksi pystyyn, joka sekin putoaa Basturnin henkäisystä. Samassa Galavania, Crogia ja Medalia ammutaan salamalla. Medalia kohti tuleva pysähtyy ilmaan Jevgenin taikasuojaan (Medal seisoo Jevgenin takana), Galavania kohti tuleva häviää ilmassa Medalin torjuttua sen erikoisvoimillaan, ja Crogia kohti tulevan Crog käännyttää takaisin ja se osuu kuudenkymmenen metrin päässä olevaan pimeähaltiaan, joka on juuri vetämässä joustaan esiin.

Tulielementit ryntäävät lähitaisteluun, isoista yksi tulee Basturnin eteen, ja toinen Galavanin eteen, pieni menee Crogin eteen. Crog pudottaa pienen tulielementin yhdellä jumalallisella salamalla. Tämän jälkeen Crog pudottaa Galavanin edessä olevan tulielementin miekallaan ja Galavan joutuu lyömään toisella iskullaan Basturnin edessä olevaa tulielementtiä, joka sekin putoaa.

Salaman ampuneen pimeähaltian viereen ilmestyy kaksi muutakin pimeähaltiaa ja kaikki ampuvat jousillaan ryhmää kohti, mutta Fihi torjuu kaikki nuolet. Galavan ampuu sinne takaisin pari salamaa ja toinen, jota kohti hän ampui häviää.

Maaelementit tulevat tässä vaiheessa perille, yksi menee Basturnin eteen ja tämä iskee sen maahan, toinen isoista menee Crogin eteen, mutta Fihi ei osu siihen kunnolla ja Crog vuorostaan on taistelukyvytön silmissä olevan kivun takia. Viimeinen pieni maaelementti tulee Jevgenin eteen, joka pudottaa sen yhdellä iskulla. Kauempana olevat pimeähaltiat syöksyvät kohti ryhmää ja viidentoista metrin päässä toinen heistä huutaa Damonille "Kuole, kuole, kuole", johon Damon vastaa, että "miksi".

Toinen pimeähaltia hyökkää Damonin kimppuun lähitaistelussa ja toinen jää sinne viidentoistametrin päähän huutelemaan "Kuole, kuole, kuole", tällä kertaa maalitauluna on Medal, mutta sekään ei tehoa. Damoni menee pimeähaltian iskusta huonoon kuntoon, hänen kätensä on käyttökevoton. Galavan pudottaa tässä vaiheessa Crogin edessä olevan maaelementin ja ryntää sen jälkeen viidentoistametrin päässä olevan vihollisen kimppuun.

Damonin luona oleva pimeähaltia lyö Damonia toistamiseen, mutta Damon kestää vielä senkin pystyssä. Jevgeni ja Fihi käyvät Damonin edessä olevan pimeähaltian kimppuun, mutta eivät saa sille paljon mitään aikaiseksi, pimeähaltia vuorostaan iskee Fihiin vastaiskun niin, että Fihi lentää kolme metriä taaksepäin ja on pikkusen pökerryksissä.

Crog tulee Fihin ja Jevgenin luokse apuun samalla kun Damon putoaa. Pimeähaltia lyö Crogin polven rikki ja käy sen jälkeen Jevgenin kimppuun, mutta ei saa Jevgenille mitään aikaiseksi. Jevgeni vuorostaan iskee kohtuullisen hyvän osuman pimeähaltiaan, mutta ei saa muuta kuin pari kylkiluuta poikki.

Askan pyörähtää Jevgenin kivirakennelman katolle ja Gardan singahtaa rakennuksen takaa kiertäen pimeähaltian taakse. Fihi toipuu pökerryksistä ja tulee taas takaisin tappeluun. Pimeähaltia iskee Jevgeniä ja tuntuu osuvan likimain joka kerta, mutta ei saa oikeastaan mitään aikaiseksi, koska Jevgenin taikahaarniska torjuu iskujen vaikutukset.

Fihi käyttää toiveen ja toivoo että osuisi tuohon kaveriin kunnolla ja sen jälkeen hänen taitonsa on sen verran parempi, että hän jopa pari kertaa osuu. Jevgeni toivoo Crogin polven kuntoon ja tämä hypähtää vähän matkan päähän toivomaan myös itselleen lisää taitoa. Sen jälkeen Crog palaa takaisin tappeluun.

Galavan ja Basturn ovat hakanneet takarivin taikuria useita kertoja ja lopulta he saavat hänet tapettua, jolloin pimeähaltia häviää. Juuri kun Galavan ja Basturn ehtivät viimeisen pystyssä olevan pimeähaltian luokse pudottaa Crog tämän iskullaan ja pimeähaltian ruumis häviää.

Jevgeni leikkaa Damonin vahingoittuneet keuhkot kuntoon ja sen jälkeen pitäisi tehdä hankala päätös, lähteäkö linnaan nyt vai vasta huomenna. Leikkauksen jälkeen Galavan, Jevgeni, Gardan ja Fihi tutkivat ensin vähän aikaa sarjatulisauvoja. Pienen miettimisen jälkeen Galavan keksii miten niitä ladataan ja sen jälkeen Fihi, Galavan, Jevgeni ja Askan opettelevat käyttämään sarjatulisauvoja, tosin pääasiassa kertatulella.

Parin lippaan harjoittelun jälkeen Askanille, joka ei voi ampua ohitse tälläkään aseella, annetaan niitä sarjatulisauvoja, joihin ei ole lisäammuksia ja ne kaksi asetta, joihin on paljon ammuksia jäävät Galavanillille ja Jevgenille. Tämän jälkeen ryhmä on valmis lähtemään kaupunkiin.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/34		4/35
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	41		42
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		32
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/20		12/21
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	30		30
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	20		20
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		20		20
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		19		19
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-
+
+ Basturn		New/49		50
+ student/dragon	NPC		24.4.837	-		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>