TSM Osa 9, Luku 063 (tsmpart9/tsmpart9.063)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

63. luku

Ryhmän luokse saapuu jumalten sanansaattaja Iyar, joka sanoo Crogille "Oi puolijumala Crog, kuule seuraava viesti Kalistokselta kieron sodankäynnin ja hämähäkkien jumalalta: Tapan sinut, Crog! Tuhoan! Tapan ja tuhoan kaikki seuraajasi, tuhoan täydellisesti sukusi. Tapan kaikki, jotka ovat olleet tekemisissä sinun kanssasi, ilman armoa. Tuhoan kaiken jäljen sinusta ikuisiksi ajoiksi". Tämän sanottuaan Iayar poistuu.

Viittä sekuntia myöhemmin Iyar ilmestyy takaisin ja sanoo: "Oi puolijumala Crog, kuule seuraava viesti jumalten neuvostolta 31.5.12853 JOA: Jumalten neuvosto on tänä päivänä päättänyt että teille myönnetään vapaaksi jäänyt ulottuvuus, jumalaksi nousun johdosta. Jumalten neuvoston puolesta Kalian Goya". Tämän jälkeen Iyar esittää muutamia kysymyksiä ja tarkennuksia.

Hän kertoo, että ulottuvuus on 13 kertaa 16 kilometriä ja tämän hetkinen korkeus on 128 metriä. Ulottuvuuteen on kaksi porttia ja Iyar kysyy mihin nämä laitetaan. Toisen portin Crog sijoittaa kotilinnaansa omalle kotialueelleen ja toisen Taydomin linnan vieressä oleva olevaan katedraaliin. Seuraavaksi kysytään maastonmuotoa, keskilämpötilaa, lämpötilan muutosjaksoja ja vaihteluja. Crog haluaa kumpuilevaa metsämaisemaa ja keskilämpötilaksi seitsemäntoista asetetta ja vaihtelu on 15 asteesta 20 asteeseen vuorokauden aikana. Päivällä pitää olla kirkasta ja yöllä taivaalla näkyy puolikuu. Muutenkin Crog määrittelee pitkään omaa ulottuvuuttaan.

Kun ulottuvuus on valmis Iyar lähtee pois. Sen jälkeen paikalliset jumalat (Crog ja Galavan) antavat seuraajilleen ominaisuuksia ja Galavan antaa Fihille samalla myös tehtävän tehdä tähän hänelle alttari. Fihi tekee työtä käskettyä ja sen jälkeen Jevgeni tekee alttarin ympärille temppelin kivimuureistaan.

Likimain samoihin aikoihin temppelin lähistölle tulee karavaanin verran kauppiaita, jotka laittavat kojuja pystyyn. Ryhmä käy vilkaisemassa valikoimia. Yhdessä on kojussa on taikaesineitä myynnissä, toisessa aseita yms metalliesineitä ja kolmas koju on pubin tyyppinen, viimeinen on porttola.

Medal häviää tässä vaiheessa samalla, kun muut menevät ostamaan aseita metallikaupasta. Tyhjennettyään metallikaupan likimain kokonaan aseista palaa ryhmä temppelille ja Fihi, Damon, Crog, Galavan, Askan ja Jevgeni aloittavat rukoilun alttarilla. Rukoilun aikana temppeliin kiemurtelee neljä isoa käärmettä. Ne kietoutuvat Fihin ympärille, agressiivisen näköisenä, mutta Fihi ei viitsi reagoida niihin ollenkaan. Jevgeni huutaa pyhän sanan ja käärmeet menevät tajuttomiksi, jonka jälkeen hän vie käärmeet ulos ja nylkee ne.

Kun muut lopettavat rukoilut Jevgeni jatkaa vielä rukoustaan, koska hänen rukouksensa keskeytyi aikaisemmin. Fihi lähtee hakemaan Medalia kapakasta, jossa hänelle tehdään ensin seksuaalisia tarjouksia ja kun Fihi ei ole kiinnostunut tarjotaan hänelle mahdollisuus juoda taikamaljasta, joka kuulemma tekee hyvää.

Fihi hakee Medalin paikalle ja ottaa tältä rahaa, jotta voi maksaa juomisensa taikamaljasta. Juomasta Fihin halut heräävät ja hän hyväksyykin ensimmäisen ehdotuksen. Kun Fihiä ei kuulu takaisin Galavan, Askan ja Crog lähtevät etsimään Fihiä ja Medalia. Heille tarjotaan myös juomista taikamaljasta ja Galavan suostuu suoraan. Kun Galavan kaunistuu juomisen jälkeen päättää Crogkin juoda. Crogkin kaunistuu hieman ja himot heräävät. Askanilla juomisesta herää vain himot ei muuta. Galavan, Askan ja Crog lähtevät kolmistaan viettämään hauskaa.

Kun Jevgeni lopettaa rukoilunsa hän ja Gardan lähtevät kapakkaan. Hekin juovat maljasta ja lähtevät kahdestaan temppelille pitämään hauskaa.

Aamulla osa porukasta vielä jatkaa illallisia toimiaan, tosin Askan on jo väsähtänyt Crogin ja Galavanin vauhtiin. Iltapäivällä Crog yllättäen muistaa, että hän sai yhden tässä ulottuvuudessa toimivan liikkumistaian siitä alttarista, joka on voimassa vain 24 tuntia. Hän päättää käyttää sen nyt heti ennen kuin se vanhenee. Hän ja Galavan päättävät, että lähdetään katsomaan sitä Crogin omaa ulottuvuutta ja Crog yrittää siirtää itsensä, Galavanin ja muut katetraalille, jossa toisen portin pitäisi olla. Muut, jotka eivät tiedä mitään mikä taika on tulossa, suojautuvat siltä, eikä kukaan muu kuin Galavan ja Crog siirry.

Katetraalilla Crog ja Galavan toteavat, ettei muita tullut ja jatkavat kaksistaan Crogin ulottuvuuteen kerrottuaan ensin papeille mihin portti vie ja miten sitä saa käyttää. Crogin omassa ulottuvuudessa he katsovat hetken aikaa ympärilleen ja sen jälkeen Galavan ehdottaa, että mennään katsomaan Hatrakia, mutta Crog saa Galavanin houkuteltua pusikkoon hetkeksi aikaa, tarkoituksenaan saada Galavan unohtamaan ko ehdotus.

Jevgeni on tällä välin yrittänyt saada yhteyttä Crogiin ja Galavaniin telepaattisilla ominaisuuksillaan, mutta kumpikaan ei halua vastata. Sen jälkeen Jevgeni on ottanut yhteyttä Hatrakkiin, jolta hän kuulee että se portti on tullut Hatrakin ja Crogin makuuhuoneeseen. Kun Galavan ja Crog lopettavat toimintaansa, ehdottaa Galavan jälkeen Hatrakin luona käymistä. Crog vähän vastustelee, jolloin Galavan ottaa yhteyttä Hatrakiin ja kuulee, että he ovat tietysti tervetulleita käymään. Tämän kuultuaan Crog suostuu, mutta sanoo, että "minä menen sinne ensin, odota täällä hetken aikaa ennen kuin tulet perässä". Crog menee portista ja Galavan seuraa käskyä ja tulee pari sekuntia myöhemmin perässä.

Galavan kertoo Hatrakille pari tuntia mitä ryhmälle on tapahtunut, jonka jälkeen Crog pyytää Galavania poistumaan, jotta hän voisi keskustella Hatrakin kanssa rauhassa. Galavan lähtee ulos ja hetken miettimisen jälkeen hän toteaa, että hän haluaisi tänne käännytystä varten alttarin. Hän ottaa yhteyttä Fihiin telepaattisesti ja antaa tälle yhden pienen toiveen, jotta tämä voisi siirtyä paikalle.

Fihi siirtyy ensin katetraaliin ja sieltä Crogin ulottuvuuden kautta Hatrakin ja Galavanin makuuhuoneeseen, jossa he ovat vielä keskustelmassa. Crog kysyy mihin Fihi on matkalla ja tämä kertoo olevansa matkalla Galavanin luokse tekemään hänelle alttaria. Crog huolestuu siitä, että Fihi tekisi taas vain Galavanismin alttarin, joten hän päättää nopeasti käännyttää Fihin oikeaan lahkoon ennen sitä. Käännyttämisen aikana Galavan kysyy jo Fihiltä telepaattisesti, että missä viivyt, jolloin Fihi vastaa, että Crogilla on asiaa hänelle ja hän jäi kuuntelemaan Crogia. Galavan sanoo, että "ok, minä menen jo edeltä käännyttämään porukkaa".

Fihi kertoo Crogille, että Galavan jo kyseli häntä, mutta Galavanilla ei ole enää kiirettä, koska hän meni käännyttämään porukkaa. Crog käännyttää pikaisesti Fihin ja lähtee sitten katsomaan mitä Galavan tekee. Galavan on kirkossa pitämässä siellä käännytystilaisuutta. Crog odottaa hetken aikaa ulkopuolella ja varmistaa siinä, että Galavan kääntää ihmisiä oikeaan uskontoon. Kun Crog on varmistanut tämän, menee hän sisälle ja Galavan esittelee hänet heti uskovaisille toisena jumalista. Sen jälkeen Fihi tekee alttarin keskelle kirkkoa ja Hatrak, Crog ja Fihi jäävät kuuntelemaan Galavanin käännytystä. Galavanin käännytys onnistuu aika hyvin ja Hatrakkin alkaa empiä vanhan uskontonsa kanssa.

Kun Galavan on valmis Hatrak ja Crog lähtevät juttelemaan keskenään, samalla kun Galavan lähtee katsomaan kotilinnaansa. Fihi lähtee tällä välin tutkimaan Crogin ulottuvuutta. Kun Galavan palaa takaisin linnaltaan, onnistuu puhumaan Crogin ja Hatrakin ympäri ja saa heidät mukaansa rukoilemaan alttaria. Rukoilun seurauksena Hatrak, Crog ja Galavan kääntyvät kaikki uskomaan yhteiseen uskontoonsa (aikaisemmin Crog uskoi Galavaniin, Galavan uskoi Crogiin ja Hatrak ei oikeastaan uskonut mihinkään). Rukoilun jälkeen Hatrak, Crog ja Galavan menevät juttelemaan keskenään ja siinä sivussa Galavan möläyttelee Crogin ja Galavanin viimeöisistä toimista, mutta Hatrak ei ole asiasta moksiskaan, vaikka Crog oletteli aivan muuta Hatrakin reaktioksi. Tämän jälkeen kaikki menevät nukkumaan.

Aamulla Fihiä häiritään, kun paikalle saapuu ryhmä työmiehiä, jotka Crog on lähettänyt sinne rakentamaan paikkoja kuntoon. Lyhyen miettimisen jälkeen Fihi päättää organisoida ryhmän rakentamaan porttien ympärille suojalinnaketta, koska ryhmässä ei ole ainuttakaan maanviljelijää tms maamiestä, vaan ainoastaan rakennusmiehiä. Galavan ja Crog heräävät ja Crog kuulee, että Galavan voi olla raskaana toissayöstä, hän kun pystyy päättäämään milloin olisi sopiva aika.

Crogille tämä on hieman shokki, mutta hän toipuu siitä nopeasti. Sen jälkeen Crog ja Galavan tulevat Fihin luokse ja kuulevat mitä hän tehnyt tällä välin. Galavan pyytää Fihiä auttamaan häntä lautan teossa siällä välin kun Galavanin kutsuma Basturn lentää katetraalille. Fihi ja Galavan ehtivät jopa testata lauttaa joella, sillä välin kun Crog lepäilee nurmikolla.

Kun Basturn on perillä Taydomin linnan luona, Galavan, Fihi ja Crog siirtyvät katetraaliin ja nousevat Basturnin selkään. He pääsevät ilman ongelma muiden luokse noin kello kuuden aikoihin illalla. Fihi liittyy Damonin ja Jevgenin opetusryhmään opiskelemaan taikoja.

Aamulla ryhmä lähtee kohti kaupunkia. Kun he lähestyvät portteja, muureja vartioivat kukkulajättiläiset uhkaavat kuolemalla, jos ryhmä ei kerro mitä se tahtoo. Crog vastaa, että "me haluamme tutustua kaupunkiin". Kukkulajättiläiset avaavat portit ja ryhmä pääsee muurien sisäpuolelle. Sisällä heitä vastaan tulee reilu tusina ogreja, jotka hyökkäävät välittömästä ryhmän kimppuun, kun Crog kysyy heiltä jotain. Jevgeni toteaa, että pahus ja rauhoittaa koko ogrelauman. Ogrelauma ihmettelee mitä he olivatkin tekemässä, jolloin Crog muistuttaa, että te olitte menossa porttien ulkopuolelle miettimään miten he voisivat tehdä vaikutuksen shamaaniin.

Seuraavaksi ryhmää vastaan tulee kymmenkunta kukkulajättiläistä. Crog taas kysyy heiltä missä shamaani on, mutta nekin vain hyökkäävät kimppuun. Jevgeni rauhoittaa kaikki muut paitsi yhden, joka heittää Crogin pottuilujen jälkeen Damonia kivellä, mutta heittää ohitse. Sen jälkeen kukkulajättiläinen tönii muita niin kauan, ettei kukaan enää ole rauhoittunut. Sen jälkeen kukkulajättiläiset hyökkäävät uudestaan ja Jevgeni rauhoittaa uudestaan kaikki muut paitsi kaksi, jotka tulevat kimppuun asti.

Toinen jättiläisistä menee Damonin kimppuun, joka iskee jättiläisen leukaluun sisään yhdellä iskulla ja jättiläinen kuolee siihen, että leukaluu ajautuu aivoihin. Toinen jättiläinen menee vuorostaan Basturnin kimppuun. Basturn ei saa jättiläiselle mitään aikaiseksi, jolloin Askan ampuu jättiläistä jousellaan, mutta sekään ei tehoa. Gardan kiipeää jättiläisen selkää pitkin ylös ja iskee sitä päähän niin, että se putoaa välittömästi.

Loput jättiläisistä ei halua vastata kysymyksiin ja aika pian ne jatkavat matkaa. Ryhmä käy yhden kadun päässä toteamassa että se on umpikuja ja kun he tulevat takaisin portin takana olevalle aukealle, on siellä kahdeksan ettiniä jotka käyvät ryhmän kimppuun. Jevgenin rauhoittelut eivät auta, vaan ettinit tulevat edelleen päälle. Damon pudottaa oman vastustajansa taas ensimmäisellä iskullaan, tällä kertaa hän osuu ettinin silmään.

Medal, joka yllättäen huomaa olevansa eturintamassa, kutsuu yhden gargoylen apuun ja ottaa itselleen uuden Mordekaisen miekan, jolla hän sitten torjuu ettinin iskuja. Jevgeni vain raapii vihollista, niin että siitä valuu mahlaa pitkin pihaa. Medalin torjunta ei auta vaan ettinin kolmas isku osuu ja neljäs isku pudottaa hänet tajuttomana maahan. Basturn, joka on tällä välin heittänyt pari taikaa, jolla saa lisää voimia, tulee Galavanin avuksi ja pudottaa tätä vastassa olevan ettinin yhdellä iskulla. Seuraavaksi Galanvan, Fihi ja Basturn iskevät samaan ettiniin ja se putoaa heti, samalla kun Medalin edessä ollut ettini tappaa Medalin paikalle kutsuman gargoylen. Oikea sivusta (Jevgen, Crog ja Askan), ei saa mitään aikaiseksi.

Crogin kimppuun kiertää takarivistä yksi ettini lisää, jonka Damon kuitenkin iskee maahan yhdellä iskulla, juuri ennen kuin Crog menee silmistä tulevasta kivusta johtuen avuttomaksi. Galavan syöksyy Crogin edessä olevan tyypin kimppuun ja pudottaa sen yhdellä iskulla. Fihi ottaa seuraavana olevan Jevgenin vastustajan, joka kaatuu Fihi iskun ja Gardanin heittämän tikarin jälkeen. Basturn pudottaa toisen Jevgenin vastustajan omalla iskullaan ja tulee sitten Fihin ja Jevgenin maassa makaavan vastustajan kimppuun ja hakkaa sen kappaleiksi. Viimeinen maassa makaava vastustaja nousee tässä vaiheessa pystyyn, mutta kun Galavan ja Fihi ensin pehmittävät sitä putoaa se Basturnin sylkäisemän tulinuolen iskusta.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/35		4/37
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	42		42
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		32		32
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/21		12/22
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	30		32
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	20		20
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		20		20
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		19		19
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-
+
+ Basturn		50		50
+ student/dragon	NPC		24.4.837	-		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>