TSM Osa 9, Luku 069 (tsmpart9/tsmpart9.069)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne. For Cee M kuoli ja hänen ruumiinsa tuhoutui täysin, mutta hänestä oli onneksi olemassa puolisen vuotta vanha varmuuskopio, jolta ryhmä hänet sitten palautti (tosin ennen palauttamista ehti kulua toiset puoli vuotta, joten hänellä on melkein tarkkaan vuoden katko muistissaan). Palautuksen jälkeen hän ei enää ole kiinalainen ja muutenkin hänen ulkonäkönsä on muuttunut.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

69. luku

Seuraavaksi Medal menee parannuskoneeseen ja Galavan yrittää korjata käsiohjauksella Medalin värisokeuden. Kone alkaa hurista ja laskurissa on taas aika joka vastaa noin kuutta tuntia. Muu ryhmä ryhtyy opiskelemaan, Jevgeni opettaa Galavanille taikalistaa nimeltä ikiaikojen portti ja Crogille voiman kanavointia. Sen lisäksi Damon opettaa Galavanille taikalistaa nimeltä ikiaikojen parannus ja Crogille riimuja. Fihi yrittää oppia Baeveisiltä lohikäärmeen taikalistaa.

Medalin silmät korjaantuvat parannuslaitteessa ihan hyvin ja sen jälkeen hän pyytää että Galavan yrittäisi korjata hänen nukkumisongelmansa. Galavan ei kuitenkaan kyllästyy pienen hetken jälkeen etsimään oikeaa kohtaa käsiohjauksesta ja niin hän laittaa automaatin päälle. Kuutta tuntia myöhemmin Medal tulee ulos saman rotuisena kuin Jevgeni. Suurin ulkoinen muutos on siipien poistuminen.

Opiskelut loppuvat ja For Cee M:n palautus on valmis. M näyttää olevan ihan hyvässä kunnossa mutta taidot ja tiedot ovat siltä ajalta kun varmuuskopio otettiin, eli noin vuoden takaa. Viikon aikana Galavan on myös onnistunut selvittämään muutaman laitteen tarkoituksen. Yhdellä pienellä käsilaitteella pystyy puhumaan Jevgenille, Medalille ja M:lle jotka ovat olleet koneessa ja joihin kone on tehnyt muutoksia.

Lisäksi sieltä kommunikointi huoneesta löytyy iso laite jolla pystyy siirtämään toiseen samanlaiseen laitteeseen mutta valitettavasti kantaman alueelta ei löydy muita yksiköitä. Ryhmä päättää yrittää avata sen yhden oven jonka avaamiseen tarvitaan se amuletti. Ensin he päättävät hajoittaa sen, mutta koska on niin kovaa, että aseet voisivat hajota Jevgeni toivoo itselleen eogista tehdyn nuijan.

Hänelle ilmestyy käteen aika tutun näköinen nuija, eli se nuija jonka Jevgeni toi sieltä toisesta ulottuvuudesta. Ryhmää ei kuitenkaan halua heti rikkoa ovea, joten Jevgeni yrittää ensin tiirikoida lukon auki, mutta ei onnistu. Seuraavaksi Gardan yrittää, mutta hänkään ei onnistu, mutta Galavan katsoo lukkoa hetken aikaa ja tökkää sitten sitä neulalla ja hän saa seinässä olevan koneistoluukun auki. Luukun takaa löytyy vain muutamia hassuja johtoja. Seuraavaksi Gardan yrittää tiirikoida ovea ja katsottuaan sitäkin hetken hän liuttaa neulaa ovea pitkin ja vetää oven auki.

Seuraavaksi ryhmä menee planeettahuoneeseen, jossa Crog ryhtyy pyörittämään planeettoja ympäri, hän haluaa kokeilla kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Likimain kolmetoista tuntia myöhemmin Galavan juoksee paikalle ja huutaa stop. Crog pysäyttää ja Galavan käskee häntä ottamaan jonkin verran taaksepäin. Galavan itse poistuu kommunikaatiohuoneeseen ja ohjaa Crogia sieltä. Hetken päästä hän kertoo, että tässä tietyssä asennossa kommunikaatiolaite löytää toisen yksikön. Ryhmä painaa mielen asennon, mutta päättää olla vielä tutkimatta sitä tarkemmin.

Crog kokeilee vielä kolme kierrosta ja sen jälkeen ryhmä lähtee eteenpäin sinne huoneeseen jossa oli se kruunu, jonka ryhmä jo haki silloin Kierin kanssa täältä ja jossa on vielä se miekka johon ei saanut Kierin mukaan koskea ollenkaan.

He tulevat taas ovelle, joka ei sekään aukea. Fihi päättää kokeilla ja päättää toivoa sen amuletin tänne, jotta ei tarvitsisi tiirikoida taas ovea. Hänen ja muiden suureksi hämmästykseksi hän onnistuu saamaan amuletin itselleen! Crog päättää tästä riemastuneena kokeilla toiveella saada itselleen takaisin sitä esitaistelijan kilpeä, jonka hän hukkasi samalla kertaa kuin hukkui amuletti ja Jevgenin nuija. Hän ei onnistu ensimmäisellä kerralla, joten hän yrittää uudestaan ja epäonnistuu toiveessaan kokonaan. Kaikki Brunfleten esineet lentävät Crogia kohti ja hutasevat ja parikymmentä sekuntia myöhemmin ne ilmestyvät takaisin Brunfletelle.

Paria minuuttia myöhemmin Crog luovuttaa toiveiden yrittämisen menetettyään yhden toiveen tuloksena kuulonsa ja saatuaan muitakin efektejä. Ryhmä jatkaa matkaa Fihin avattua oven. Pallohuoneessa Crog hyppää pallon pohjalle ja levitoi sieltä kattoon, mutta ei löydä mitään.

Seuraava huone on se jossa on se miekka ja ovella on pari suojapaasia, joten vain Galavan menee sisään otettuaan ensin Fihiltä amuletin. Sisällä hän huomaa, että miekan alla on jotain. Hän kysyy tuleeko joku nostamaan miekan pois, mutta kukaan muu kuin Fihi ei ole vapaaehtoinen ja Galavan sanoo, että hän ei halua uhrata Fihiä. Fihi kokeilee siirtää miekkaa psionillaan, mutta ei onnistu. Seuraavaksi hän pistää kestotelekinesispsionin vasaraan ja yrittää sillä työntää miekkaa.

Miekka ei hievahdakkaan, mutta Fihi tuntee, että hänen sieluaan yritetään lähettää pois. Fihi yrittää jonkin aikaa vasaran kanssa, mutta miekka ei liiku. Hän kertoo asiasta Galavanille, joka toteaa että jos tuosta tulee vain sielun poistoa, niin se ei paljon haittaa. Hän ottaa miekan käteensä ja heittää sen Fihille. Sen jälkeen hän avaa alla olevan laatikon ja löytää sieltä pienen metallilieriön ja kun hän painaa nappia tulee sen toisesta päästä sininen valopatsas. Jevgeni toteaa heti, että hän haluaa ton, joten Galavan heittää sen Jevgenille joka saa sen ilmasta kiinni, vaikka se onkin päällä.

Laatikosta löytyy myös joku selkäreppu, joka ilmeisesti suojaa. Fihille se ei sovi, koska siivet on tiellä, joten Jevgeni ottaa sen ja kokeilee laittaa sen päälle. Parinkymmen sekunnin vilkkumisen jälkeen hänen ympärilleen tulee sininen kenttä, joka tuntuu kovalta. Parin kokeilun jälkeen Jevgeni sammuttaa kentän. Seuraavaksi ryhmä siirtyy planeettahuoneeseen testaamaan sielunpoistomiekkaa.

Miekka tuntuu aiheuttavan kantajalleen koko ajan sielunpoistoyrityksiä, mutta ryhmää kiinnostaa mitä se tekee muille kun sillä lyödään. Galavan kutsuu villisian paikalle ja Fihi lyö sitä. Villisika kuolee jo iskuun, joten sitä poistiko miekka myös sen sielun ei voi havaita. Miekka annetaan Crogille ja Galavan kutsuu seuraavan villisian paikalle. Crog koskee villisikaa miekan kärjellä ja villisika kuolee, joten ilmeisesti miekka aiheuttaa myös lyötäessä sielun postoa. Crog ottaa miekan itselleen ja sen jälkeen Crog antaa Fihille kolme goblin fanaatikon kutsumista ja sanoo, että kutsu yksi, niin katsotaan mitä tuolla huoneessa tapahtuu kun sinne menee paasien ohitse. Fihi tekee työtä käskettyä ja goblin ilmestyy paikalle ja sanoo "Ei tässä mahdu edes taistelemaan". Fihi sanoo, että tuolla huoneessa mahtuu. Goblin menee huoneeseen ja sanoo saman asian eli, että täällä ei mahdu taistelemaan. Goblinille ei kuitenkaan tapahdu huoneessa yhtään mitään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/46/1		4/46/1
+ rogue/pal/mag/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	47/2		47/2
+ cleric/thief/human	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		34		34
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/33		12/33
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		17		17
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	33/3		33/4
+ nb w/paladin//human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	23		23
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		24		24
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		22		22
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-
+
+ Basturn		52		52
+ student/dragon	NPC		24.4.837	-		-
+
+ Brunflete Chandra	16		16
+ Urukhai/fight/Mag	NPC		28.4.837	-		-
+
+ Baeveis		10		10
+ teacher/dragon	NPC		29.4.837	-		-
+
+ For Cee M		Resurrect/20	20
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202-360 -		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>