TSM Osa 9, Luku 070 (tsmpart9/tsmpart9.070)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne. For Cee M kuoli ja hänen ruumiinsa tuhoutui täysin, mutta hänestä oli onneksi olemassa puolisen vuotta vanha varmuuskopio, jolta ryhmä hänet sitten palautti (tosin ennen palauttamista ehti kulua toiset puoli vuotta, joten hänellä on melkein tarkkaan vuoden katko muistissaan). Palautuksen jälkeen hän ei enää ole kiinalainen ja muutenkin hänen ulkonäkönsä on muuttunut.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

70. luku

Ryhmä päättää ensimmäiseksi siirtyä jumalten halliin. Ryhmä tulee kuudenkymmenen metrin pituiseen ja muutaman metrin levyiseen huoneeseen. Huoneesta lähtee kuusi ovea ja toisessa päässä on pöytä jossa näyttää olevan postia Galavanille ja Crogille. Suurin osa postista näyttää olevan jumalten neuvoston vaalimainosksia, mutta mukana on myös kirje Kalistolta jossa hän kertoo tappavansa Crogin jne.

Yksi ovista johtaa käytävään, muut johtavat Askanin, Fihin, Jevgenin, Medalin huoneisiin. Lisäksi Crogille ja Galavanille kummallekin löytyy oma huone. Näiden lisäksi löytyy vielä yhden täysin tuntemattoman henkilön huone. Kaikille muillekin on tullut jonkin verran yleispostia, lisäksi Fihille on tullut ilmoitus siitä, että hän on voittanut jumalten arpajaisissa vuoden erittäin pienet toiveet.

Seuraavaksi ryhmä lähtee etsimään arpajaistoimistoa jotta Fihi voisi lunastaa voittonsa. Ryhmä lähtee ulos pitkään käytävään, joka jatkuu toiseen suuntaan kahdeksansataa metriä ja sitten se päättyy. Toiseen suuntaan mennessä kuudensadan metrin päästä ryhmä ohittaa kauppajumala Asikaisen huoneiston ja saapuu risteykseen. Molempiin suuntiin lähtevissä käytävissä näkyy parin sadan metrin päässä risteykset. Eteenpäin käytävä jatkuu samanlaisena.

Crog yrittää jutella Asikaisen kanssa, mutta Asikaisella on kiireitä. Crog käyttää erittäin pienen toiveen, jotta saisi opastuksen äänestyspaikkaan. Maahan ilmestyy punainen nuoli joka osoittaa oikealle. Viisi risteystä myöhemmin ryhmä tulee suunnattomalle aukiolle, jossa näkyy edessäpäin iso rakennus.

Tässä vaiheessa heitä vastaan alkaa tulla hiljakseen muita jumalia, sitä ennen ketään ei ole näkynyt. Kun he pääsevät rakennuksen luokse, heitä vastaan tulee isompi lauma jumalia, jolloin Jevgeni pysäyttää sopivan jumalan ja kyselee neuvoja. He kuulevat, että edessä on jumalten neuvoston rakennus, jossa on mm. kirjakauppa, pankki jne. Kun mies kuulee, että ryhmä on uusi täällä hän suosittelee ryhmälle että kannattaa heti alkuun mennä kirjakauppaan ja ostaa aloittevan jumalan opas ja jumalten hallin kartta. Tosin ennen kuin ryhmä voi ostaa mitään heidän pitää käydä pankissa vaihtamassa itselleen jumalvaluttaa.

Pankissa ryhmä kuulee, että yksi jumalvaluuttayksikkö vastaa yhtä erittäin pienetä toivetta. Koko valuuttasysteemi toimii tilipohjaisesti, eli kun tallettaa rahaa pankkiin, niin niitä saa sitten käytettyä kaupossa ostoksien teossa. Seuraavaksi ryhmä siirtyy kirjakauppaan. Likimain kaikki ostavat aloittelijan paketin ja Galavan jopa useampia.

Sen jälkeen Fihi ostaa muutamia psioneja käsittevän kirjan ja arkkimaagin opetuskirjan, Jevgeni ostaa vuorostan ikiaikojen taikojen oppikirjoja. Crog ostaa kirjoja jossa on ohjeita siitä miten hän voisi päästä eroon siitä taikasuojakentästään. Näiden kirjojen lisäksi Crog ostaa kirjan nimeltä "Miten käytetään toiveita järkevästi aloitteleville" ja samasta vielä kehittyneille käyttäjille tarkoitetun version. Kun hän saa kirjat käsiinsä huomaa hän, että kummankin on kirjoittanut Galava, ilmeisesti hän kuitenkin kirjoittaa sen vasta joskus tulevaisuudessa.

Seuraavaksi ryhmä menee äänestyssaliin, jossa he yllättäen törmäävät Thoriin ja koska hän on ehdokkaana, äänestävät Jevgeni ja Crog häntä. Galavan, joka kuulee Thorilta että voi äänestää myös sellaisia jotka eivät ole ehdokkaana äänestää itseään ja Askan ja Medal myös häntä. Äänestyspaikalta ryhmä poikkeaa arvontatoimistoon hakemaan Fihin voiton. Kaikille uusille asukkalille annetaan kuulemma aina yksi arpa ja arpoja myydään yleensä yhteensä noin miljoonan verran, joten Fihillä on käynyt aika hyvä onni. Crog ostaa 500 arpaa, Galavan 200, Jevgeni 100 ja Fihi toteaa että yksi riittää varmaan taas.

Tässä vaiheessa Crog on ehtinyt jo lukea jonkin verran sitä Galavanin kirjoittamaa toiveiden käyttöopasta ja huomaa, että siellä on paljon esimerkkejä hänestä itsestään, lähinnä tosin varoittavana esimerkkinä miten toiveita ei pidä käyttää. Siellä myös kerrotaan, että Crog pääsee lopulta eroon taikasuojakentästätään maksamalla taikaneuvonantaja Eskobarille viisikymmentä isoa toivetta. Tässä on perässä kommentti, jossa sanotaan "eli kun mikään muu ei onnistu, käänny ammattimiehen puolee".

Crog lähtee välittömästi Eskobarin luokse erittäin pienen toiveen ohjaamana. Perille päästyään hän kävelee sisään ja kuulee, että sadalla isolla toiveella Eskobar voi yrittää, mutta vaarana on se, että siinä poistuu muutakin samalla. Pitkän miettimisen jälkeen Crog suostuu. Tinkimisessä menee sitten vielä jonkin aikaa, mutta Crog saa hinnan tingittyä 50 toiveeseen, kuten kirjassa sanotaan. Paria sekuntia myöhemmin taikasuojakenttä on poistettu ilman mitään sivuvaikutuksia. Crog on niin tyytyväinen, että antaa kymmenen isoa toivetta tippiä ja lähtee alas. Kun Crog pääsee alas on äänestystulos jo selvinnyt. Thor on päässyt toisena puheoikeudelliseksi, eli hän on jäänyt muutamia satoja ääniä varsinaista neuvostopaikasta. Suuri yllätys on se, että Galavan on päässyt viimeisten joukossa puheoikeudelliseksi jäseneksi.

Seuraavana päivänä Galavan voittaa päävoiton arpajaisissa eli vähän runsaat viisikymmentä isoa toivetta. Muuten päivä menee opiskellessa. Illalla ryhmä palaa takaisin saarelle. Saarella ryhmä menee alas ja siirtohuoneeseen kokeilemaan minne sillä siirtolaitteella pääsee. Ryhmä käynnistää laitteen ja huomaa olevansa isossa huoneessa, jossa on kymmenkunta samanlaista siirtolaitetta ja neljä viisikymmenmetristä ovea.

Ryhmä tutkii siirtolaitteet ja huomaa, että kolmessa muussa laitteessa on myös muita paikkoja joihin voisi siirtyä. Kahdessa muussa laitteessa on vain yksi kohde, viimeisessä on kymmenkunta kohdetta. Ryhmä menee ensimmäiselle ovelle, mutta ei löydä avausmekanismiä, joten Crog tekee oveen väliaikaisen reiän.

Ryhmä tulee käytävään, jonka toisessa päässä sadan metrin päässä on taas ovi. Crog tekee tähänkin oveen reiän ja samassa ryhmä sinkoutuu siitä läpi, koska toisella puolella ei tunnu olevan ollenkaan ilmaa. Crog hankkii itsellen ilmaa, muut vain pidättävät hengitystä. Fihi antaa koko ryhmälle erittäin pienen toiveen ja sanoo, että noita voi käyttää hengittämiseen, jos ei tunnu muuten onnistuvan.

Crogin ehdotuksesta ryhmä palaa takaisin keskushuoneseen. Ryhmä menee seuraavan oven taakse ja Galavan tekee reiän porttiin, josta Crog hypähtää sisään. Hän laskeutuu maahan noin neljän sadan metrin päässä, koska toisella puolella on vain hyvin pieni painovoima. Fihi lentelee ympäriinsä, Galavan käyttää taikalentoa ja lentää Crogin luokse. Lohikäärmeet muuttuvat lohikäärmemuotoon ja lentävät sisään ja Medal kävelee saarelta löytyneillä saappalla lattiaa pitkin. Fihi hinaa muita perässään. Ryhmä tulee lopulta vähän yli kilometrin jälkeen käytävän päähän.

Tässä olevan oven vieressä ei vilku punaista valoa, joten ryhmä varustautuu heti niin, että Fihi jakaa kaikille keihäät, jotka voi tarvittaessa kiilata poikittain reikään ja sen jälkeen Jevgeni tekee vesimuurin ennen kuin Galavan tekee oveen reiän. Ryhmä tulee kolmikulmaiseen huoneeseen, jossa on kymmenessä kerroksessa yhdeksän ovea kussakin. Katto puuttuu kokonaan ja sieltä näkyy himmeästi tähtiä.

Ryhmä palaa taas takaisin keskushuoneeseen tarkoituksenaan etsiä huone, jossa ei olisi niin paljon ovia. Ryhmä menee seuraavaan käytävään, joka on melkein puolitoista kilometriä pitkä. Toisessa päässä taas tutut turvallisuusoperaatiot ja heti kun Jevgeni tekee reiän vesimuuri jäätyy hyvin nopeasti toiselta puolelta.

Medal harmittelee, että hän ei ottanut avaruuspukua mukaan sieltä saarelta. Fihi kysyy että suojaisiko se tuolta, ja kun Medal toteaa, että joo, niin Fihi käyttää yhden toiveen ja toivoo itselleen Medalin mainitseman esineen, eli avaruuspuvun. Hänelle ilmestyy kaksi kappaletta pukuja, jotka ovat kuitenkin kumpikin liian pieniä Fihille.

Crog toteaa, että hän voi ottaa noista toisen ja toivoa sen jälkeen Fihille uuden puvun, joka olisi riittävän iso. Mitään ei kuitenkaan tapahdu puoleen minuuttiin, mutta sitten kaikille ilmestyy sopivat avaruuspuvut päälle. Ryhmä tulee pyöreään huoneeseen joka on hirmuisen korkea. Galavanin kertoo, että avaruuspuvun mittarien mukaan lämpötila putosi 290:stä 0.2:een, ilmeisesti asteikko on jotenkin eri kuin normaalisti, koska vaikka vesi jäätyy niin asteikko näyttää edelleen plussaa.

Huone on noin 600 metriä korkea ja ylhäällä on ainoastaan laite, jonka Galavan tunnistaa lämpötilansäädöksi. Galavan päättää säätää lämpötilaa hieman ylöspäin, joten hän asettaa sen 400. Kymmentä sekuntia myöhemmin ryhmän avaruuspuvut häviävät samalla kun lämpötila on noin -30 °C. Hetkeä myöhemmin lämpötila nousee jo 130 °C:een ja Galavan säätää lämpötilaa hieman alaspäin jättäen sen 300:aan. Ilmeisesti tämäkin asteikko on jotenkin erikoinen.

Ryhmä palaa taas keskushuoneeseen ja lähtee tutkimaan viimeistä käytävää. Käytävässä on taas vähäinen painovoimalla ja se päättyy oveen likimain puolentoistakilometrin päässä. Galavan tutkii Crogin avaruuspuvulla (ne Fihin toivomat avaruuspuvut jäivät paikalle) mitä oven toisella puolella on. Galavan huomaa, että oven takana on näkymätöntä vaaraa ainakin avaruuspuvun mittarien mukaan.

Crog menee huoneeseen, muut jää käytävään. Huoneessa on hirmuinen määrä metri kertaa metri kertaa metri laatikoita kymmenen kertaa kymmenen kertaa kymmenen laatikon kasoissa. Crog pudottaa ensimmäisestä kasasta yhden laatikon alas, mutta se ei ole moksiskaan. Crog väittää, että laatikko painaa liikaa, hän ei jaksa kantaa sitä muiden luokse. Galavan hermostuu ja menee huoneeseen tutkimaan laatikkoa. Kun hän koskee laatikkoon se aukeaa. Sisällä näyttää olevan likimain samanlaisia reppuja kuin mitä Jevgenillä on. Ne tuntuvat aiheuttavan samanlaisen suojakentän kuin mitä Jevgenin reppu.

Seuraavassa laatikossa on samanlaisia aseita kuin millä Jevgeni ampui eogista läpi silloin aikoinaan kuninkaiden hautakammion luona. Seuraavista laatikoista ei enää löydy sitten mitään sellaista joita ryhmä haluaisi ottaa mukaan. Pitkän tutkimisen jälkeen Crog ampuu yllättäen yhtä räjähdysainetta sisältävää laatikkokasaa (500 tonnia muoviräjähdettä) aikanuolella ja iso määrä räjähdysainetta räjähtää.

Hän yritti löytää tehokkaimman aseen koko alueelta ja hän selvästi löysi sen. Viiden sadan metrin päässä räjähdyspisteestä olevat Galavan ja Crog eivät ole moksiskaan, mitä nyt Crog hieman masentuu. Muut, jotka ovat seitsemän sadan metrin päässä, kärsivät hieman enemmän. Brunfleten aivot tuhoutuvat täysin, Beaveisin munuaiset tuhoutuvat ja hän muutenkin kuolemassa, Medal räjähtää niin hänestä jää jäljelle vain sappaat, mutta onneksi hänen tuurillaan loppuosa hänestä lentää käytävän toiseen päähän, josta ryhmä löytää hänet ulos mennessään (käytävä on 1.4 kilometriä pitkä).

Askan ja M menevät molemmat koomaan masennuksesta ja sen lisäksi Askanilta puuttuu toinen käsi kokonaan ja toinen käsi on poikki. M:llä on vuorostaan vain selkäranka murtunut. Damon menee vain tajuttomaksi iskusta, mutta muuten hän on ihan kunnossa. Crog ei välitä siitä, että muu ryhmä on likimain kuollut vaan yrittää tällä kertaa muotoilla toivetta paremmin, eli hän yrittää löytää tehokkainta käsiasetta alueelta. Hän löytääkin sen, mutta Galavan on jo mennyt muiden luokse auttamaan heitä ja hän ei saa laatikkoa auki.

Jevgeni parantaa ryhmää muuten paitsi, että koomassa olijat jäävät vielä ongelmaksi. Lisäsi Fihillä on vielä Crogin heittämä suojataika päällä, joten Jevgenin parannukset eivät toimi häneen ennen kuin Crog tulee ja poistaa taian. Sen jälkeen Jevgeni ryhtyy hitaasti parantamaan Fihiä, jolloin Galavan ehdottaa, että Fihi käyttäisi itse toivetta ja parantaisi itse itsensä, mutta Fihi on hieman vastahakoinen, koska hänen viimeiset pari toivetta ovat kaikki epäonnistuneet. Galavanin kehoituksesta Fihi kuitenkin yrittää ja menee välittömästi koomaan toiveen taas epäonnistuttua. Jevgeni yrittää parantaa Fihiä, mutta huomaa ettei saa mitenkään parannettua Fihiä, koska Fihillä on liian kova taianvastustamiskyky.

Galavan tekee Fihille ensiavun ja sen jälkeen Galavan ja Crog ottavat eräästä laatikkokasasta löytyneitä kultalevyjä kantoonsa ja lähtevät viemään niitä keskushuoneeseen, Jevgenin ottaessa tajuttomat ja koomassa olevat kantoonsa. Muut jäävät keskushuoneeseen paitsi Crog ja Galavan jotka lähteävät katsomaan sitä Crogin löytämää tehokkainta käsiasetta.

Perillä he löytävät laatikosta neljäkymmentäsentti halkasijaltaan olevan metrin mittaisen putken, joka on tyhjä. He päättävät kokeilla sitä kahden laatikkokasan välissä ja Crog jää siihen ampumaan ja Galavan juoksee huoneen toiseen päähän, melkein kilometrin päähän, suojaan.

Crog tähtäilee Galavania kohti tähtäimellä ja huutaa, että minä näen sinut. Galavan tekee eteensä voimaseinän. Crog koittaa ampua Galavanin vieressä olevaa laatikkoa, mutta mitään ei tapahdu. Galavan tulee paikalle ja tutkii itse putkea ja hän huomaa, että tähtäimeen tulee kaikenlaisia ilmoituksia, kuten esim. että Crogiin ampuminen olisi ammusten tuhlausta ja voimaseinästä se sanoo että voimakenttiin ei kannata ampua.

Galavan ehdottaa, että tutkitaan noita muita laatikoita samasta kasasta. Seuraavasta laatikosta löytyy lähes metrinen neljäkymmentäsenttinen lieriö, joka tuntuu sopivan putken sisälle. Crog ehdottaa, että ammu tuolla voimaseinän vieressä olevaa laatikkoa. Galavan painaa nappia ja samassa hänelle tulee mieleen, että jos tämä on tehokkain ase täällä niin ei varmaan ole hyvä jäädä tänne, joten hän siirtyy heti ampumisen jälkeen jumalten halliin. Crog näkee, että kilometrin päässä näkyy aika tutun näköinen sienipilvi ja samassa paineaalto iskee häneen. Hänkin toteaa, että parempi poistua ja siirtyy perässä jumalten halliin.

Keskussalissa oleva Jevgeni huomaa, että ovi pullistuu sisäänpäin ja kun hän kysyy Crogilta missä olet niin tämä vastaa, että jumalten hallissa. Jevgeni toteaa, että sitten hänkään ei jää tänne ja painaa siirtolaitteen käynnistysnappia ja muu ryhmä siirtyy saarelle.

Jumalten hallissa Crog ja Galavan juttelevat hetken aikaa ja siirtyvät sitten saareen, jossa he törmäävät muuhun ryhmään. Galavan tekee Fihille ensin pienen aivoleikkauksen ja lähtee vasta sitten katsomaan löytyiskö sieltä huoneesta vielä ehjiä ammuksia. Jevgeni lähtee mukaan. Keskushuoneessa he tekevät reiän pullistuneeseen oveen ja toteavat, että toisella puolella on ilmeisesti tyhjiö, koska ilma pakenee nopeasti toiselle puolelle. Galavan sulkee portin ja he miettivät uudelleen strategiaa.

Jevgeni ehdotuksesta he päättävät tehdä oven eteen kaarevan seinän ja hitsaa sen kiinni lattiaan ja oveen. Sen jälkeen Jevgeni tekee sille vielä katon, jonka hän hitsaa kiinni kaarevaan osaan ja oveen. Sen jälkeen Galavan ja Crog tekevät ensin portin kaarevaan osaan, menevät sisälle ja sulkevat portin. Sen jälkeen he tekevät toisen portin varsinaiseen oveen ja menevät toiselle puolelle sulkien portin takanaan. Koko käytävä on täynnä laatikoissa ollutta romua ja laatikoiden kappaleita. Itse huoneesta puuttuu yksi seinä kokonaan ja siitä näkyy tähtiä. Huoneesta ei löydy kuin muutamia ehjiä metallilevyjä, kaikki muu on täysin tuusan nuuskana. Crog pyytää toiveella opastuksen lähimmän ehjän ammuksen luokse. Nuoli osoittaa taaksepäin keskushalliin päin.

Crog ja Galavan palavaat keskushuoneeseen, jossa nuoli osoittaa sitä siirtolaitetta jossa oli kymmenkunta paikkaa. He eivät ole innostuneita lähtemään tuntemattomaan paikkaan siirtolaitteella, vaan he päättävät tutkia ensin muita täällä olevia huoneita. He menevät isoon seitsemänkulmaiseen huoneeseen, jossa on nelisenkymmentä ovea.

He tutkivat pari asuinhuonetta ja löytävät sitten ensimmäisestä kerroksesta koneen, joka on Galavanin mukaan siivousrobotti, joten hän käynnistää sen. Robotti toteaa, että tunkeilijoita ja ryhtyy nostamaan asettaan. Galavan ja Crog poistuvat paikalta jumalten halliin. Jevgeni tulee hetken päästä perään. Jumalten hallissa he suunnittelevat miten he tuhoavat robootin. Lyhyen suunnitelman jälkeen he tulevat takaisin ja kun he saavat robotin näkyviinsä yrittää se avata tulta heitä kohti, mutta se on liian hidas. Galavan hyppää robotin kimppuun ja iskee sitä kerran, jolloin robotti räjähtää kappaleiksi.

Alhaalta löytyy vielä pari samanlaista robottia, joten Galavan ottaa niistä yhden ja vie sen sinne räjäytettyyn huoneeseen ja käynnistää sen siellä. Heti käynnistyksen jälkeen Galavan hyppää pois. Robotti ryhtyy ampumalla tuhoamaan kaikkea roskaa mitä maassa on laatikoista jäljellä. Ryhmä lähtee tutkimaan kolmion muotoista huonetta. Huoneessa tuntuu olevan hassu painovoima, eli maassa painovoima ulottuu vain kahden metrin korkeuteen. Kaksi metriä seinistä alkaa painovoima joka vaikuttaa seinää kohti. Yhden oven takaa löytyy yhden istuttava kone. Galavan istuu koneeseen ja painelee paria nappia. Kone siirtyy kolmiomaiseen halliin ja hetken päästä kone sinkoutuu ulos. Galavan kertoo, että hänen takanaan näkyy pieni nopeasti pienenevät piste. Hetken päästä Galavan kertoo, että hän lähestyy nopeasti jotain planeettaa.

Kokeiltuaan paria nappia hän onnistuu ampumaan pari kertaa koneen aseilla, toisesta tulee kuulemma pari tutun näköistä sienipilveä, mutta sitten koneen etulasi alkaa sulaa, joten Galavan päättää siirtyä pakoon jumalten halliin. Crogin ehdotuksesta Galavan siirtyy takaisin siihen pisteeseen, missä hän lähti aluksesta ja kun hän on siellä pyytää Crog, että Galavan kutsuisi hänet paikalle. Sen jälkeen he molemmat ovat noin 120 kilometrin korkeudessa planeetan pinnan yläpuolella.

Crog jää lentämään tuolle korkeudelle, mutta Galavan toivoo itselleen surffilaudan ja surffaa sillä alas. Hetkeä myöhemmin Galavan kertoo laskeutuneensa keskelle tulivuorta ja hänen surffilautansa tuhoutui. Hän kertoo olevansa matkalla pois täältä laavan keskeltä.

Kun Galavan pääsee pois kraaterista hän näkee, että tuolla on ilmeisesti se paikka johon osui, joko ne hänen ampumansa ammukset tai sitten itse koneen jäänteet. Paikka on ilmeisesti ollut kaupunki. Galavan yrittää tallettaa planeetan pinnalta paikan, mutta epäonnistuu ja hän kloonaa paikalle samanlaisen räjähdyksen kuin millä hän tuhosi sen kaupungin. Galavan löytää itsensä lentämässä parin kilometrin korkeudessa räjähdyksen seurauksena.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/46/1		4/46/2
+ rogue/pal/mag/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	47/2		47/3
+ cleric/thief/human	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		34		34
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/33		12/33
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		17		17
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	33/4		33/4
+ nb w/paladin//human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	23		23
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		24		24
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		22		22
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-
+
+ Basturn		52		52
+ student/dragon	NPC		24.4.837	-		-
+
+ Brunflete Chandra	16		Dead/16
+ Urukhai/fight/Mag	NPC		28.4.837	8.5.837		10
+
+ Baeveis		10		10
+ teacher/dragon	NPC		29.4.837	-		-
+
+ For Cee M		20		20
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202-360 -		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>