TSM Osa 9, Luku 071 (tsmpart9/tsmpart9.071)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne. For Cee M kuoli ja hänen ruumiinsa tuhoutui täysin, mutta hänestä oli onneksi olemassa puolisen vuotta vanha varmuuskopio, jolta ryhmä hänet sitten palautti (tosin ennen palauttamista ehti kulua toiset puoli vuotta, joten hänellä on melkein tarkkaan vuoden katko muistissaan). Palautuksen jälkeen hän ei enää ole kiinalainen ja muutenkin hänen ulkonäkönsä on muuttunut.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

71. luku

Galavan ja Crog laskeutuvat planeetan pinnalle ja huomaavat, että alhaalla näyttää aika autiolta. Kun he ovat laskeutuneet heidän luoksensa tulee joku vanha mies, joka huutaa heille "Minä muistan tämän" ja samalla hän pui nyrkkiä. Crog toivoo, että vanha mies unohtaisi mitä on tapahtunut viimeisen puolentoista tunnin aikana. Vanha mies katsoo hämmästyneenä ympärilleen ja ihmettelee mitä täällä on tapahtunut. Galavan kertoo miehelle, että kaupunki tuhoutui tässä hetki sitten useamman räjähdyksen jälkeen. Mies katselee ympärilleen ja toteaa hetken kuluttua, että sehän tarkoittaa että perheeni on kuollut. Mies katsoo vielä kerran uudestaan ympärilleen ja huudahtaa sitten riemuissaan ja lähtee hyppimään kärrynpyöriä poispäin.

Crog toteaa, että hän voisi yrittää käännyttää tuota miestä ja toivoo miehen takaisin. Mies ilmestyy ja Crog käännyttää miehen nopeasti oikeaan uskontoon. Crog keksii, että hehän voisivat käännyttää täällä muutakin porukkaa. Galavan toivoo heti itsensä lähimpään isoon kaupunkiin, samalla kun Crog huomaa, että joku outo paholainen on lentämässä tänne päin. Crog tutkii paholaista ja huomaa, että siellä on ihmisiä sisällä ja sen yläpuolella on joku pyörivä kehä, mutta hän ei halua jäädä katsomaan mitä se tekee vaan lähtee Galavanin luokse kun Galavan kutsuu. Galavan kutsuu myös Jevgenin luokseen.

Galavan, Crog ja Jevgen seisovat jonkin näköisen myyntikojun päällä ja ympärillä on paljon outoja liikkuvia koneita, joissa on ihmisiä sisällä ja muutenkin kaduilla on paljon väkeä. Katuja reunustavat korkat lasin peittämät talot. Heidän siinä ihmetellessä paikalle tulee siniseen pukuun pukeutunut mies, joka huutaa heille, että tulkaapas nyt rauhallisesti alas sieltä. Crog puhuu miehen ympäri ja vakuuttaa, että heillä on tärkeää puhuttavaa, joten on parempi, että he jäävät tänne ylös kertomaan sen. Sen jälkeen Crog odottaa hetken, että ympärille on kertynyt jo useita tuhansia katsojia ja ryhtyy valmistautumaan käännytyspuheeseensa. Crog nostaa ensin äänenvoimakkuutensa kovaksi ja kasvattaa sen jälkeen kokoaan. Tässä vaiheessa Galavan on jo kyllästynyt ja hän hyppää puolen kilometrin päähän katsomaan mitä siellä on.

Samalla kun Crog kasvattaa kokoa väkijoukko joutuu paniikkiin ja lähtee juoksemaan pakoon. Crogin käännytyspuhe loppuu alkuunsa, kun paikalle tulee samanlaisia lentäviä koneita, joista yhdestä kuuluu kova ääni, joka sanoo "täällä on poliisi, lopettakaa tuo ja laskekaa aseenne". Crog lopettaa ja huutaa takaisin, että "täällä on Crog".

Jevgeni toteaa, että tämä ei näytä hyvältä ja tekee portin ja pakenee siitä avaruusasemalle. Crog aikoo ensin seurata Jevgeniä, muutettuaan ensin itsensä näkymättömäksi, mutta Galavan kertoo, että häntä kohti alkaa tulla isompi joukko sotilaita tai vastaavia, joten Crog päättää jäädä katsomaan. Jevgeni poistaa portin samalla kun Crog yrittää puhua Galavania ympäri, että hän yrittäisi käännyttää ne lähestyvät sotilaat.

Pienen vakuuttelun jälkeen Galavan päättää yrittää. Galavan aloittaa ja sotilaat pysähtyvät aika pian kuuntelemaan. Crog siirtyy Galavanin luokse näkymättömänä ja kävellessään sinne hän huomaa, että yksi kuuntelijoista selvästi huomaa hänet. Crog päättää palkita miehen ja toivoo, että hänelle tulisi paljon kultaa. Miehen päälle ilmestyy tonnin verran kultaa harkkoina, ketjuina, sormuksina jne.

Tämän jälkeen Crog päättää etsiä paikan johtajan ja käännyttää tämän. Hän käyttää toiveen, jotta saisi opastuksen johtajan luokse. Paikalle ilmestyy mies, joka kysyy miten voin auttaa. Crog kysyy kuka on paikan johtaja, jolloin mies vastaa, että pormestari Barry. Seuraavaksi Crog kysyy, että missä tuo pormestari asuu, jolloin mies vastaa, että pormestarin virka-asunnossa. Crog pyytää opastusta ko paikkaan. Mies lähtee ohjaamaan Crogia eteenpäin kertoen samalla, että "tässä on paikallinen sotamuistomerkki ja tuolla taas on uusi saarnaajamme puhumassa jne".

Matkalla virka-asunnolle Crog huomaa, että talojen seinillä näkyy isoja tauluja, joissa näkyy Galavanin kuva yläviistossta kuvattuna. Crog kertoo Galavanille telepaattisesti, asian ja Galavan siirtää katsettaan niin että katsoo suoraan yhteen niistä isoista lentävistä laitteista, jotka pörräävät paikan yläpuolella, jolloin Crog kertoo että nyt hän näkyy paremmin noista tauluista.

Tunnin kuluttua Crog päätyy viiden korttelin päähän alkuperäisestä lähtöpaikastaan pormestarin talon eteen kun opas lopettaa kiertokäyntinsä sinne, kierrettyään sitä ennen pitkiä matkoja esitellen kaupunkia. Galavan lopettaa samaan aikaan ja tulee Crogin luokse. Heidän ympärilleen kertyy nopeasti suuri määrä ihmisiä, jotka väläyttävät valoja Galavania ja Crogia kohti. Galavan ei oiken tykkää välkytyksestä ja ottaa samanlaiset suojalasit kuin Crogilla jo on.

Lasit eivät auta, ja Galavan hermostuu ko ihmisiin niin, että käyttää seuraajien tappo-ominaisuutta poistaen kaikki muut paitsi yhden reportterin, hän ei ilmeisesti usko Galavaniin. Sen jälkeen Galavan ja Crog siirtyy Jevgenin luokse ylös avarauusasemalle.

Siellä Galavanille tulee mieleen, että hänellä on sellainen erikoisominaisuus nimeltä "ei ole" jota hän ei ole kokeillut, sitä voisi olla kiva kokeilla, kun se on tällainen uusiutuva. Galavan tekee portin takaisin pormestarin talon eteen ja menee katsomaan onko se henkiin jäänyt reportteri vielä siellä. Mies on edelleen siellä, joten Galavan kokeilee "ei ole" ominaisuuttaan mieheen, jolloin mies häviää. Galavan varmistaa toiveella, että miestä ei enää ole olemassa ollenkaan. Tämän jälkeen he kaikki palavat sairaalaan katsomaan muita.

Muut ovat edelleen huonossa kunnossa, joten ryhmä jää odottamaan muiden paranemista.

Fihi herää koomastaan, mutta on vielä aika huonossa kunnossa. Jevgeni kertoo Fihille miten hän voisi yrittää korjata lonkkaansa toiveilla. Fihi yrittää pari kertaa, mutta epäonnistuu joka kerta. Toisen yrityksen jälkeen Fihi menee tajuttomaksi. Kymmenen minuuttia myöhemmin Fihi tulee tajuihinsa ja Jevgeni päättää sittenkin parantaa Fihin itse. Fihi saa myös kutsuttua itselleen arabi seuraajan nimeltä Brasse Holden.

Kun Fihin lonkka on saatu korjattua huomauttaa hän Jevgenille että ei se auttanut kovinkaan paljoa, koska hän on vielä kaulasta alaspäin halvaantunut. Hän ei vain huomannut sitä lonkasta tulevan kivun takia. Kun sekin on korjattu yrittää Fihi korjata taianheittokykynsä toiveella, mutta sekään ei onnistu.

Fihi pyytää Jevgeni katsomaan onko hänet jotenkin kirottu ja Jevgeni havaitsee, että joo Fihi on itse kironnut itsensä jostain pahasta teosta jonka Fihi on itselleen tehnyt. Crog, Galavan, Fihi ja Jevgeni siirtyvät ulos poistamaan Fihistä ko kirousta. Crog pakenee jumalten halliin, Jevgeni ja Galavan suojautuvat "en minä" taialla, niin että jos kirous siirtyy johonkin muuhun, niin se ei valitse sattumalta heitä.

Lisäsi Galavan menee itse yli sadan metrin päähän tekemään kirouksenpoistotaikaa. Ensimmäinen yritys epäonnistuu ja kirous vastustaa. Kirous kostaa Galavanille sähkökentällä, joka ei saa mitään aikaiseksi. Fihi toivoo itselleen parempaa onnea, mutta sekin toive epäonnistuu niin, että kaikki ympärillä olevat esineet leimahtavat liekkeihin. Samalla myös Fihi menee tajuttomaksi. Puoltatoistatuntia myöhemmin Fihi tulee tajuihinsa ja Galavan kokeilee uudestaan. Tällä kertaa se onnistuu ja kirous häviää kokonaan. Ryhmä palaa alas opiskelemaan.

Hyökyaalto iskee aamulla saaren ylitse. Hyökyaallon saarelle heittämä raivohullu mies tulee hissillä alas ja käy Askanin kimppuun. Askan ampuu miehen kuoliaaksi yhdellä laukauksella. Crog lähtee lepohuoneeseen ja istahtaa tuolille ja löytää siitä Galavanin hukkaaman neulan, joka läpäisee Crogin panssarin ja pistää häntä. Crog nostaa neulan pois ja on laitamassa sitä pöydälle kun katosta putoaa säkillinen tinarahoja, joka hutasee hänet niukasti. Kun Crog kaivaa säkkiä löytää hän sieltä hienon kultaisen kruunun.

Hän tutkii sitä ja huomaa, että se on viisinkertainen taikakertoja, joten hän ottaa sen käyttöönsä. Sillä välin kun Crog tutkii kruunua tutkivat muut Askanin tappaman miehen tavarat. Miehellä on puolentoista vuoden vararuoka mukanaan. Sen lisäksi miehellä on vähän hopeaa ja kirottu nuija, joka tarttuu Jevgenin käteen. Jevgeni poistaa kirouksen ja heittää sen pois. Nuija kimpaa seinästä ja lentää kohti Jevgeniä, joka ottaa sen vaistomaisesti kiinni ja huomaa, että se ei taaskaan lähde kädestä.

Jevgeni poistaa kirouksen ja antaa sen Brasselle, joka valittaa, että se ei lähde kädestä irti. Jevgeni poistaa siitä taas kirouksen ja se viedään Lordin sauvan tilalle planeettahuoneeseen. Mieheltä löytyy myös yrttejä joilla voi parantaa karismaansa, mutta ongelmana on se, että kun niiden käytön lopettaa niin muisti ja äly laskee. Mieheltä löytyy myös tikari ja hirmuinen kasa puukiiloja. Crog yrittää kiilata oven auki yhdellä puukiilalla, mutta kiila hajoaa kappaleiksi.

Crog toivoo itselleen Eugoista tehtyä kiilaa ja saakin sellaisen, tosin hyvin pienen. Crog yrittää saada kiilaa oven väliin, mutta se lentää pois. Crog toivoo kymmenen sekunnin pikaliimaa ja saa kuution kokoisen pullon liimaa. Crog pistää liiman oven alle (ovi aukeaa alhaalta ylös) ja laittaa siihen päälle eogkiilan.

Sen jälkeen Crog poistuu paikalta jumaten halliin. Tässä vaiheessa muutkin huomaavat, että tuo ei näytä hyvältä, tuo liimahan lentää mihin tahansa ja tarttuu kaikkiin. Muutkin yrittävät poistua paikalta, Fihi, joka on jäämässä viimeiseksi, yrittää pois juostessaan poistaa liimapulloa, mutta sekin epäonnistuu ja hän lennähtää taaksepäin suoraan päin liimapulloa. Samalla Fihi tuntee myös itsensä heikoksi ja hän saa valita mihin hän haluaa kilpi nimisen erikoisominaisuuden. Fihi pistää sen pulloon, niin että se ei hajoaisi, mutta se ei vaikuta, vaan pullo menee kappaleiksi ja Fihi liimaantuu lattiaan.

Crog kommentoi jumalulottuvuudesta, että ei olisi kannattanut rikkoa tuota pulloa. Fihi alkaa tässä vaiheessa hieman hermostua ja kysyy jo Galavanilta saako hän kokeilla tuota "poisto" ominaisuutta Crogiin. Galavan toteaa, että voithan sinä kokeilla. Samassa kymmenen sekunnin liima hajoaa ja Fihi pääsee irti, joten hän hieman rauhoittuu.

Crogin luokse jumalten halliin ilmestyy spurgun näköinen mies, joka ryhtyy solvaaman Crogia. Crog siirtyy muiden luokse, mutta spurgu seuraa ja jatkaa solvaamista. Crog kysyy ensin mieheltä mihin haluat hautakiven ja mitä laitetaan muistokirjoituksesksi, mutta sitten Crog toteaa, että hänhän voisi oppia tuolta mieheltä solvaamista, joten hän toivoo itselleen muistikirjan ja jakkaran. Sen jälkeen hän istuu hieman heikon näköiselle jakkaralle, joka hajoaa, mutta Crog ei välitä siitä vaan istuu ilmaan ja kysyy mieheltä, että miten se edellinen solvaus menikään. Mies toteaa, että "Äh" ja häviää.

Crog toivoo itselleen papukaijamerkin otsaansa ja hänen otsaansa ilmestyy tatuoitu papukaijamerkki. Muut hieman naureskelevat papukaijamerkille, joten Crog päättää toivoa sen pois ja toivoo itselleen maahan sellaisen papukaijamerkin, jonka hän voi ottaa siitä.

Maahan ilmestyy kahdeksanmetrinen puolitoistasenttiä paksu pehmeästä materiaalista tehty papukaijamerkki. Crog käärii sen rullalle ja tunkee sen Galavanilla olevaan putkeen, jolla he ampuivat siellä varastossa. Valitettavasti merkin päädyt alkavat aueta rullauksesta, joten hän ottaa sen pois sieltä ja pienentää sen toiveella kolmetoistasenttiseksi ja antaa sen sitten Brasselle, joka toteaa, että roskaa ja heittää sen pois. Crog ottaa merkin ylös ja antaa sen uudestaan Brasselle, yrittäen samalla tehdä sen huolehtimisesta Brasselle tehtävän, mutta hän ei onnistu, koska Crog itse seisoo liian lähellä ja antaa itse suojaa Brasselle taikoja vastaan. Crog siirtyy kauemmaksi ja yrittää uudestaan, onnistuen täällä kertaa.

Tässä vaiheessa Brunfleten parannuskone alkaa piipittää ja kun ryhmä menee katsomaan sitä näkevät he että ruudussa lukee "olen lakossa, vaadin parempaa korvausta". Crog ampuu konetta sähkövasamalla ja kone räjähtää kappaleiksi niin että Brunfleten paloja lentää ympäriinsä. Nyt Crog saa viimeinkin tuhottua Brunfleten lopulisesti, pommilla hän sai hänet vain sen tapettua.

Kuluu vähän aikaa ja ryhmä ihmettelee mitä nyt tehdään niin hissi käy taas taas paikalle tulee orjakauppis, muutamia vartioita ja orjia. He ihmettelevät mitä ryhmä täällä heidän asunnossaan tekee. Crog väittää, että tämä ei voi olla teidän asuntonne, me olemme asuneet täällä jo viisitoista vuotta. Jevgeni hermostuu Crogin valheesta ja karjaisee pyhän huutonsa ja käy sitten miekkansa kanssa Crogin kimppuun.

Hän saa Crogin käden poikki, joten Crog siirtyy suojaan jumalten halliin. Jevgeni seuraa ja syöskyy Crogia kohti. Crog käyttää seuraajiensa tappo-ominaisuutta ja saa Jevgenin tapettua. Jevgeni häviää ja siirtyy kotiinsa pelastustaikojensa avulla, jossa hän käyttää erikoisominaisuuttaan jolla saa parannettua itsensä täysin.

Paranttuaan hän heittää suojataikansa ja vaihtaa jumalaksi vain Galavanin ja lähtee sitten takaisin jumalten halliin. Crog on tällä välin epäonnistunut parannustoiveessaan ja saanut sen seurauksena toisenkin kätensä poikki ja on lähtenyt Galavanin luokse apua saamaan. Jumalten hallissa Jevgeni kysyy Galavanilta telepaattisesti missä Crog on ja Galavan kertoo että täällä.

Jevgeni siirtyy perässä ja käy heti suoraan Crogin kimppuun. Crog puolustautuu täysillä ja Galavan auttaa häntä, niin ettei Jevgeni saa mitään aikaiseksi. Paikalle ilmestyy myös joku iso paholainen, mutta Fihi, Askan ja Basturn hoitavat sen pois nopeasti. Galavan iskee Jevgeniltä aseen pois kädestä ja Jevgeni vetää seuraavan aseen. Tätä jatkuu muutaman aseen verran ja sen jälkeen Gardan varastaa Jevgeniltä kaikki vara-aseet jotta hän ei voisi ottaa niitä esiin.

Galavan yrittää myös laittaa Jevgenin voimaseinäkuution sisään, mutta Jevgeni ehtii paeta sieltä ennen kuin se on valmis, tekemällä sieltä portin naapurihuoneeseen. Muut ehdottavat Crogille että poistu paikalta jonnekin piiloon, joten Crog kertoo poistuvansa Jumalten halliin ja siirtyy sinne.

Samalla kun Jevgeni syöksyy ovesta huoneeseen tekee Galavan oviaukkoon piilotetun portin sinne kaupunkiin, jonka hän tuhosi niillä koneesta ammutuilla ammuksilla. Jevgeni katsahtaa ympärille ja siirtyy sitten jumalten halliin. Galavan on siirtynyt Crogin perässä tänne ja on tehnyt toisen piilotetun portin Jevgenin huoneen oveen, sille varalle että Jevgeni tulee paikalle. Jevgeni syöksyy kohti Crogia ja siirtyy portin kautta avaruusasemalle.

Jevgeni tulee taas jumalten haliin ja yrittää poistaa porttia, mutta ei onnistu, koska Galavan on jäänyt portin lähelle suojaamaan sitä. Jevgeni kokeilee siirtyä oviaukosta läpi taialla. Hän pääsee Crogin huoneeseen, mutta samassa hän tuntee, että vahvat kädet pitävät hänestä kiinni. Jevgeni siirtyy taikakeinolla luurankomaisten otusten käsistä pois, mutta ne tarttuvat häneen uudestaan ja lähtevät raahaamaan häntä pois. Jevgeni tekee oven eteen kivimuurin, mutta turvapalvelun miehet kävelevät siitä läpi suoraan. Jevgeni kyllä törmää seinään ja turvapalvelun miehet yrittävät uudestaan ja uudestaan jne. Jevgeni luovuttaa ja poistaa muurin, koska ei halua, että hänen päätään hakataan kivimuuriin. Jevgeni raahataan keskustaloon ja sieltä sen kellariin. Kellarissa hänet lukitaan huoneeseen, joka on ilmeisesti tehty jostain hyvin taikasuojatusta materiaalista.

Jevgeni rauhoittuu ja keksii, että hänellä on ilmeisesti joku mielisairaus ja kun hän tutkii itseään huomaa hän, että se on tullut yhden toiveen epäonnistumisesta. Jevgeni ryhtyy opiskelemaan taikoja, kun ei saa yhteyttä muihin.

Tällä välin Galavan ja Crog lähtevät etsimään mihin Jevgeni on viety. Matkalla sinne he törmäävät Asikaiseen, joka kertoo Galavanille, että hänellä on viiden tunnin kuluttua neuvoston järjestäytymiskokous. Asikainen antaa muitakin vinkkejä Galavanille neuvostosta. Crog kertoo Asikaiselle, että turvapalvelu on hakenut Jevgenin ja hän kysyy mitä hänelle voisi tehdä. Asikainen kertoo, että aina kerran vuosituhannessa tulee joitakin aloittelevia jumalia jotka eivät ymmärrä sääntöä numero yksi "käyttäydy". Asikainen kertoo, että paras on ottaa asia esille neuvoston kokouksessa.

Tällä välin Fihi on pistänyt toisen niistä orjakauppiaista siihen hieman rikkonaiseen koneeseen ja vienyt toisen sinne paasien luokse, jossa hän Galavan pyynnöstä kokeilee mitä paasit tekevät. Mies häviää sähköiseen sihinään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/46/2		4/46/2
+ rogue/pal/mag/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	47/3		47/3
+ cleric/thief/human	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		34		34
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/33		12/33
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		17		17
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	33/4		33/4
+ nb w/paladin//human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	23		23
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		24		24
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		22		22
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-
+
+ Basturn		52		52
+ student/dragon	NPC		24.4.837	-		-
+
+ Brunflete Chandra	Dead/16		Destroyed/16
+ Urukhai/fight/Mag	NPC		28.4.837	8.5.837		10
+
+ Baeveis		10		10
+ teacher/dragon	NPC		29.4.837	-		-
+
+ For Cee M		20		20
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202-360 -		-
+
+ Brasse Holden		1		1
+ Rogue/Arab		NPC		12.5.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>