TSM Osa 9, Luku 072 (tsmpart9/tsmpart9.072)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne. For Cee M kuoli ja hänen ruumiinsa tuhoutui täysin, mutta hänestä oli onneksi olemassa puolisen vuotta vanha varmuuskopio, jolta ryhmä hänet sitten palautti (tosin ennen palauttamista ehti kulua toiset puoli vuotta, joten hänellä on melkein tarkkaan vuoden katko muistissaan). Palautuksen jälkeen hän ei enää ole kiinalainen ja muutenkin hänen ulkonäkönsä on muuttunut.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

72. luku

Jumalten neuvosto kokoontuu ja heti ensimmäisessä kokouksessa otetaan tapaus Jevgeni käsittelyyn. Neuvosto suhtautuu kuitenkin aika ymmärtäväisesti Jevgenin mielisairauteen ja antaa hänelle vain varoituksen ja määrää hänelle kovat sakot. Jevgeni ei pysty maksamaan 68 isoa toivetta, joten hänen kaikki jumalominaisuudet jäädytetään siihen asti kunnes hän on maksanut velkansa. Samalla hänen jumalten hallissa oleva huoneensa otetaan pois ja hänet karkoitetaan pois jumalten hallista.

Karkoitettaessa Jevgeni heitetään kyllä oikealle planeetalle, mutta aivan sen toiselle puolelle. Hän palaa sieltä pikaisesti kotiin ja sen jälkeen portilla saarelle, poistettuaan ensin itseltään tuon pakkomielteen käydä kaikkien valehteijoiden kimppuun.

Crog ja Galavankin ovat jo tulleet saarelle ja tutkivat Jevgeni mielisairaudet ja korjaavat hieman muita mielisairauksia (tai siis heidän mukaan ne olivat mielisairauksia). Ryhmä jatkaa opiskelua, mutta heidän luokseen tulee nuorehko naishenkilö, joka tulee suoraan Crogin luokse ja mumisee "oi suuri jumala Crog, olen matkustanut pitkään saadakseni lahjoittaa teille nämä kuusi siranna-yrttiä". Tämän jälkeen nainen pyörtyy onnesta.

Crog meinaa tuhlata hänen herättämiseensä toiveen, mutta Jevgeni toppuuttelee ja herättää naisen. Crog palkitsee naisen kuudellatoista isolla toivella ja hirmuisella kasalla jumalallisia lahjoja. Naiselle kasvaa siivet, pari ylimäärästä kättä ja hän kasvaa paljon isommaksi. Lisäksi hänen silmänsä muuttuavat eri värisiksi. Nainen lähtee jatkamaan matkaa, mutta samalla hissioven avauksella sisään tuleee keski-ikäinen nainen, joka haluaa ehdottomasti antaa Crogille lahjana peltipanssarin ja jousen.

Crog palkitsee tämänkin naisen ja Galavan antaa hänellekin saman signeeratun kirjan jonka antoi edellisellekin kävijälle, jossa neuvotaan toiveiden käyttöä. Myös tälle naiselle kasvaa siivet jumalallisten lahjojen ansiosta. Seuraavaksi tulee joku naisparturi tuomaan hiusöljyä Crogille. Crog palkitsee hänetkin, mutta yllättäen hän ei saakaan siipiä.

Kun parturi on poistunut saapuu paikalle jumalten sanasaattaja, joka tuo viestiä Crogille: "Täten teidän läsnäoloanne vaaditaan jumalten neuvoston kokouksessa välittömästi". Jumalten sanansaattaja tuo samalla myös Galavanille viestin, että jumalten neuvosto kokoontuu erikoiskokoukseen hetken kuluttua.

Crog ja Galavan menevät jumalten halliin ja siellä Crog kuulee, että häntä syytetään siitä, että hän on aiheuttanut Jevgenin huonon käytöksen jumalten hallissa. Crog pitää ensin itse puolustuspuheen ja sen jälkeen Galavan pitää vielä toisen puolustuspuheen Crogille. Lopputuloksena on, että neuvosto katsoo tälläinen yleinen rauhanhäirintä täällä ei ole kovinkaan suotavaa, joten Crogille määrätään pienehkö sakko.

Kun Crog kävelee ulos oikeussalista tulee jumalten sanansaattaja kertomaan viestiä Hatrakilta, jossa kerrotaan, että Crog on haastettu valtakunnanoikeuteen kotiseudullaan. Crog kysyy Hatrakilta telepaattisesti tarkemmin asiasta ja kuulee, että häntä syytetään siitä, ettei hän ei ole ilmoittautunut armejaan, vaikka onkin saanut kutsun.

Galavan kutsuu ensin Fihin paikalle ja sen jälkeen he siirtyvät saarelle josta Jevgeni tekee portin kuninkaan kaupungin ulkopuolelle. Kun he pääsevät kaupungin ulkopuolelle niin heitä vastaan tulee nuori viisitoistavuotias tyttö, joka haastaa Crogin tietokilpailuun aiheena paholaiset. Crog voittaa ylivoimaisesti, mutta hän palkitsee tytön antamalla tälle paremman muistin ja älyn. Ryhmä jatkaa matkaa ja heitä vastaan tulee, joku gnome, joka haluaa liittyä ryhmään. Galavan ehdottaa testiä, että jos gnome saa otteen Crogista kun Crog seisoo paikallaan selin häneen päin tekemättä yhtään mitään, niin hän saa paikan.

Gnome ei onnistu, joten hän ei kelpaa ryhmään. Kun gnomesta päästään eroon seuraavaksi tulee vastaa taas nainen, joka haastaa Crogin taikaympärätietous kilpailuun, mutta Crog selittää, että hänellä on liian kiire kuninkaan luokse. Nainen ehdottaa, että entäs sitten kun tulette takaisin. Crog toteaa että ok, kilpaillaan sitten kun näemme seuraavaksi.

Tämän jälkeen Crog, Galavan ja Fihi pääsevät ilman ongelmia sisään kuninkaan linnaan, nukkuvien vartioiden ohitse. Heidän kävellessä kohti kuninkaan kammioita heitä vastaan tulee puoliörkin näköinen barbaarinainen, joka kysyy olisimmeko kiinnostuneita auttamaan yhden kylän pelastamisessa. Crog ilmoittaa, että tottahan toki, odota tässä tulemme kohta takaisin.

Ryhmä jatkaa matkaa ja kohta törmää taas naiseen, joka yrittää haastaa Crogia kilpailuun. Crog taas toteaa, että ei ehdi, mutta nainen ehdottaa, että miten olisi kuninkaan tapaamisen jälkeen. Crog kommentoi, että "sopii, jos onnistut jäljittämään meidät sen jälkeen". Tämän jälkeen he pääsevät kuninkaan odotushalliin. Galavan ilmoittaa lakeijalle, että Crogilla on asiaa kunkulle ja jatkaa samalla kävelyään.

Galavan kävelee suoraan kuninkaan vastaanottosaliin ja huutaa huoneen toisessa päällä olevalle kuninkaalle "moikka". Kuningas on juttelemassa jonkun miehen kanssa ja kun Crog ryhtyy selittämään, että te olette halunneet minua tänne jonkun oikeusjutun takia, kuningas näyttää hieman hämmästyneeltä, eikä tiedä asiasta mitään. Vieressä oleva mies, joka tunnistaa Crogin (ja saa siitä kiitokseksi yhden toiveen) toteaa, että joo Crog on haastettu oikeuteen palveluksen välttämisestä. Kuningas esittelee miehen uutena oikeusministerinään ja hetken keskustelun jälkeen kuningas muistaa, että joo Crog on hänen erikoistehtävällä, joten oikeusministeri saa tehtäväkseen hoitaa että ko väärä haaste unohdetaan.

Ryhmä lähtee jatkamaan matkaa ja oven ulkopuolella on sitten se kaveri, joka halusi haastaa Crogin lähitaisteluaseen heittokilpailuun. Crog hoitaa asian nopeasti pois ja voittaa naisen miten päin tahansa. Seuraavaksi Crog juttelee tarkemmin sen barbaarinaisen kanssa, ja tämä kertoo pelastettavasta kylästä ja he tunnistavat sen heti samaksi kyläksi, joka heillä oli jo hoidettavien asioiden listalla. Crog lupaa hoitaa asian ensi tilassa huomenna ja hän lupaa kutsua naisen paikalle kun ryhmä aloittaa homman.

Sen jälkeen ryhmä pääsee ulos ja portille asti, jossa he tapaavat naisen, joka lahjoittaa Crogille kartan ja ansojenpurkamissetin. Sen jälkeen ryhmä palaa portista saarelle.

Jevgeni huomaa, että se Crogin saama taikapanssari, jota hän on kokeillut, ja Lordin sauva riitelevät ja molemmat toimivat puolella teholla. Hän päättää antaa lordin sauvan For Cee M:lle, joka on juuri tullut tajuihinsa. Ryhmä päättää seuraavaksi hoitaa sen kylänpelastamishomman. He siirtyvät ensin kotialueelle, josta he jatkavat M:n tekemän portin kautta eteenpäin.

Medalin mennessä portista läpi tapahtuu jotain outoa ja hänen siirtymisensä jääkin hieman lyhyeksi ja hän päättyy kapakkaan. Seuraavina menevät Gardan ja Galavan jäävät myös lyhyeksi, ennen kuin Galavan kertoo, että he ovat joutuneet eri paikkaan. M tekee portin uusiksi ja loppuporukasta menee portista läpi kutsuen matkalle jääneet perään. Medal tosin päättää jäädä kapakkaan, eikä liity ryhmän mukaan. Paholaistasangolta ryhmä jatkaa portilla sen kaupungin lähelle, jossa Askan oli aikoinaan varkaiden killan pomona. Sieltä he lentävät Basturnin selässä kylään asti.

Perillä he muistavat barbaarinaisen ja kutsuvat hänet paikalle ja sen jälkeen he lähtevät kävelemään kylään kohti. He saavat molemmat kylän puoliskot näkyviinsä. Puoliskojen välillä on iso viisikymmenmetrinen tasainen alue, jossa on sen näköistä haketta, että siinä on joskus ollut taloja.

Ryhmä kuulee kylän vanhimmalta, että noin satakappaletta hopeanvärisiä kolmemetrisiä humanoideja kävelee vähän yli kahden tunnin välein kylän läpi ja tuhoaa kaiken joka liikkuu. Otukset kulkevat säännöllistä reittiä niin, että toisena päänä on kylän lähellä olevan järvi ja toinen pää on jossain kauempana (kukaan ei ole käynyt tutkimassa missä).

Ryhmä päättää lähteä tutkimaan mihin hirviöt menevät. Jäljet johtavat parin kilometrin päässä olevaan vuoreen ja päättyvät siihen. Pienen jälkien tutkimisen jälkeen Jevgeni päätyy tulokseen, että otukset ovat mithril golemeja. Pienen harkinnan jälkeen ryhmä päättää lähteä tappamaan ne golemit pois ja koska ne ovat viimeksi menneet järveen, Basturn lentää sinne.

Järven yläpuolella Galavan yllättäen hyppää Basturnin selästä ja huutaa mennesään, että viimeinen vedessä on mätämuna. Crog yrittää ehtiä ennen Galavania ja teleporttaa itsensä veden pinnalle. Tosin hän hutasee ja jää parinkymmenen metrin korkeuteen, mutta ehtii silti Galavania ennen veteen. Muut seuraavat Basturnin syöksyessä alas. Vähän ennen vedenpintaa Basturn muuttuu ihmismuotoon ja muut putoavat hänen selästään.

Brasse pysähtyy ilmaan ja jää siihen lukemaan Galavanin toiveiden käytön ohjekirjaa ja katsomaan mitä seuraavaksi pitäisi tehdä ja sen jälkeen hän tulee perässä toivottuaan ensin itselleen kyvyn hengittää veden alla.

Fihi antaa Jevgenille toiveella hankitun hengityslaitteeen. Muut käyttävät toiveita, paitsi Gardan, joka jää pintaan odottamaan. Jäljet johtavat veden alla luolaan, joten ryhmä seuraa niitä. Luola haarautuu ja toisesta haarasta kuuluu metallista kilkettä. Jevgeni keksii, että tässä voisi tyhjentää tämän luolan vedestä, joten hän tekee luolan oven eteen kivimuurin ja sen jälkeen hän tekee muurin eteen kolme porttia jotka johtavat eri paikkoihin ja josta vesi valuu ulos.

Muutaman minuutin kuluttua veden pinta alkaa laskemaan ja vähän ajan kuluttua vesi on jo melkein poistunut. Ääni on lakannut, mutta toisesta käytävästä alkaa kuulua kolinaa. Ryhmä varustautuu sarjatuliplasmasauvoilla ja kun golemit tulevat lähelle ryhmä ampuu niistä noin nelisenkymmentä plasmasauvoillaan ja sen jälkeen kun he pääsevät ryhmän luokse asti Galavan ryhtyy riehumaan ja tappaa parisenkymmentä sellaista aina kymmenessä sekunnissa.

Puolessa minuutissa kaikki golemit on tuhottu. Sen jälkeen ryhmä viettää pienen miettimistauon ja Galavan toteaa, että hän voi ottaa kolmisenkymmentä tuollaista vähän päälle parin tonnin otusta kantoonsa ja viedä sen jumalten halliin, siinä ryhmällä ainakin riittäisi mithriliä sisustusmateriaaliksi. Neljä keikkaa myöhemmin ryhmä jatkaa matkaa. Vähän matkan päässä käytävä painuu veden alle, joten Jevgeni käy poistamassa viimeisenkin portin (kaksi muuta hän poisti jo silloin kun ryhmä lähti liikkeelle) ja tekee uuden veden alle. Samalla hän myös vahvistaa muuria toisella kiviseinällä.

Toinen käytävä päättyy parin muutaman sadan metrin päästä laskettuaan ensin jonkin matkaa alaspäin, toinen haara taas nousee ylöspäin ja päättyy. Galavan tekee portin kylän lähelle ja ryhmä siirtyy sinne ja kertoo kyläläisille, että olemme jo tappaneet ne hirviöt nyt menemme hoitamaan sen, joka tekee näitä.

Ryhmä tulee vuoren luokse ja ryhtyy ihmettelemään miten vuorenseinästä pääsee läpi. Fihi kokeilee pystyykö hän tekemään reikää psionilla, mutta ei onnistu. Jevgeni huomaa, että ovi ei ole kiveä vaan jotain muuta materiaalia. Fihi menee kauemmaksi katsomaan voisiko sinne tehdä reikää, mutta kun sekin on samaa materiaalia palaa hän takaisin. Crog lähtee jumalten halliin tutkimaan olisiko niillä golemeilla jonkinlainen avain. Crogin tutkiessa golemeita ovi avautuu ja muut kutsuvat Crogin äkkiä paikalle ja ryhmä menee ovesta sisään. Heti ryhmän mentyä ovesta läpi se sulkeutuu. Sisäpuolella Jevgeni yrittää tehdä porttia ulos, mutta epäonistuu.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/46/2		4/46/2
+ rogue/pal/mag/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	47/3		47/3
+ cleric/thief/human	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		34		34
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/33		12/33
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		17		17
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	33/4		33/4
+ nb w/paladin//human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	23		23
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		24		24
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		22		22
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-
+
+ Basturn		52		52
+ student/dragon	NPC		24.4.837	-		-
+
+ Baeveis		10		10
+ teacher/dragon	NPC		29.4.837	-		-
+
+ For Cee M		20		20
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202-360 -		-
+
+ Brasse Holden		1		1
+ Rogue/Arab		NPC		12.5.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>