TSM Osa 9, Luku 074 (tsmpart9/tsmpart9.074)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne. For Cee M kuoli ja hänen ruumiinsa tuhoutui täysin, mutta hänestä oli onneksi olemassa puolisen vuotta vanha varmuuskopio, jolta ryhmä hänet sitten palautti (tosin ennen palauttamista ehti kulua toiset puoli vuotta, joten hänellä on melkein tarkkaan vuoden katko muistissaan). Palautuksen jälkeen hän ei enää ole kiinalainen ja muutenkin hänen ulkonäkönsä on muuttunut.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

74. luku

Jevgeni päättää kokeilla mitä hänen erikoisominaisuutensa "haudo munasta kivi" tekee. Hän höpisee jotain strutsin munasta, joten Galavan kutsuu paikalle strutsin ja sen jälkeen hän käskee strutsia munimaan. Strutsi munii munan ja sen jälkeen Jevgeni kokeilee ominaisuutaan ja munasta kuoriutuu pieni kivi.

Seuraavaksi Fihi kokeilee työ-ominaisuuttaan ja antaa vielä sen jälkeen Jevgenille lohikäärmeamuletin. Tässä vaiheessa Galavan käy jumalten hallissa hakemassa Crogin sieltä tänne ja sen jälkeen paikalle saapuu jumalten sanansaattaja, joka tuo viestin Galavanille kertoen, että jumalten neuvosto kokoontuu taas erikoisistuntoon.

Galavan toteaa, että hänen pitää ryhtyä hoitamaan jumaltenneuvoston asioita kunnolla, joten hän päättää siirtyä sinne pysyvämmin. Hän ottaa mukaansa Askanin ja molemmat lohikäärmeet ja lähtee jumalten halliin. Hetkeä myöhemmin paikalle ilmestyy lihava mies, joka kysyy Fihiltä haluaisiko tämä töitä. Mies tarjoisi työtä juoksupoikana 500 kullan kuukausipalkalla Zentil Keepissä. Fihi lupaa miettiä asiaa ja mies lähtee pois.

Seuraavaksi Fihi yrittää käydä juttelemassa töitä tekevän miehen kanssa, mutta mies ei reagoi. Fihi yrittää koputtaa miehen olalle, mutta koputus pysähtyy parin sentin päähän miehen olkapäästä. Fihi yrittää ottaa miehen työkaluja pöydältä, mutta sekään ei onnistu, koska taas käsi pysähtyy parin sentin päähän pöydästä ja työkaluista.

Fihi kutsuu paikalle yksisarvisen, joka vain ihmettelee mitä oikein tapahtuu. Crog päättää kokeilla yhtä uutta erikoisominaisuuttaan Fihiin. Se kuulemma vaikuttaa älykkyyteen, joten Fihi luottavaisena miehenä on vapaaehtoinen. Fihin älykkyys nousee epänormaalin korkeaksi ja hän pystyy heti päättelemään mitä tapahtui.

Crog kävelee miehen luokse ja heiluttaa kättään miehen edessä ja hänen käteensä ilmestyy nahkahanskat. Crog ottaa hanskat pois ja yrittää uudestan, hänelle tulee toiset hanskat. Tuntuu siltä, että aina kun menee liian lähelle miestä ilmestyy paikalle, joku sattumanvarainen esine.

Kokeiltuaan asiaa useita kertoja sisään putoaa yllättäen kuuden hengen mithrilistä tehty lentävä lohikäärme. Crog ottaa sen kantoonsa ja vie sen jumalten huoneeeensa. Seuraavasi Crog haluaa kokeilla, mitä tapahtuu jos häntä heitellään ilmaan, päätyykö hän silloin tuonne varastoon, mistä nämä tavarat tulevat. Fihi heittää Crogin pienessä muodossa ilmaan, mutta hän putoaa alas ja hänen päälleen putoaa säkillinen tinaa. Tässä vaiheessa Crog keksii, että Jevgeni voisi kokeilla mitä tekee erikoisominaisuus "esineen kontrollissa" esim. niin, että hän heittää sen tähän Crogin miekkaan.

Jevgeni suostuu ja sen jälkeen hän pyytää Crogilta sitä miekkaa ja alkaa tehdä siihen riimuja. Hetken kuluttua Fihi, joka on ryhtynyt arvailemaan mitä Jevgeni tekee seuravaksi huomaa, että Jevgeni aikoo seuraavaksi hyökätä jonkun kimppuun. Fihi vetää aseensa esiin nopeuttaa itsensä ja iskee Jevgeniltä aseen kädestä. Crog siirtää aseen välittömästi jumalten ulottuvuuteen. Jevgeni ryhtyy etsimään miekkaa kuumeisesti, mutta ei löydä sitä mistään. Sen jälkeen joku ehdottaa, että jos se lensi tuonne mistä nuo tavarat tulevat. Jevgeni ryhtyy kokeilemaan joskos hän saisi sen miekan takaisin repimällä sieltä mahdollisimman paljon tavaroita.

Crog siirtyy tällä välin jumalten ulottuvuuteen ja muuttaa sen miekan kukkakimpuksi. Valitettavasti Jevgenin miekkaan tekemät riimut eivät kestä muutosta vaan räjähtävät hirmuisella jysähdyksellä. Eteishuoneessa olevat kultalevyt ja mitril golemien jäännökset höyrystyvät hienoksi sumuksi, joka laskeutuu seinille ja lattioile muodostaen kauniin aaltoilevan pinnan. Koko muu sisustus tuhoutuu. Askan tulee omasta huoneestaan ulos ja kysyy Crogilta, mitä tämä oikein metelöi, jolloin Crog vastaa, että hän sisusti eteishuoneen uudestaan. Tämän jälkeen Crog siirtyy takaisin muiden luokse ja kertoo tuhonneensa miekan.

Ryhmän siinä odottaessa paikalle saapuu kulkukauppias, joka yrittää myydä ryhmälle miekkoja ja jalokiviä. Crog kokeilee miehen miekkaa ja iskee sen rikki pöydän jalkaa vasten, joten mies näyttää hieman hämmästyneeltä. Sen jälkeen mies yrittää myydä ryhmälle koruja, mutta Fihin mukaan ne messinkiin upotetut lasinpalat eivät ole kovinkaan arvokkaita.

Jevgeni heittää miehelle yhden tinasäkin ja sanoo, että "tossa', jolloin mies sanoo, että "ok, sopii" ja laittaa myyntitiskinsä maahan ja lähtee pois. Jevgeni on tällä välin tutkinut mitä taikaesineitä siinä kasassa on. Kun hän tutkinut kasan loppuun Fihi antaa hänelle sen taikaportin räjähdyksestä selvinneen kultakolikon tutkittavaksi. Jevgeni ottaa sen käteensä ja samassa hän saa yllättäen hirmuisen määrän ylimääräistä taikaenergiaa. Hän ei onnekseen kuitenkaan kärähdä, mutta ei saa kovinkaan paljoa taikavoimaa imettyä itseensä. Hän antaa pienentyneen kolikon takaisin Fihille

Seuravaksi Fihi kokeilee golemia rakentavaan mieheen poistamista, mutta mitään ei tapahdu. Crog rupeaa tässä vaiheessa harmittelemaan, että hän haluaisi tavata todella voimakkaan pahan papin. Samassa ryhmä tuntee, että joku yrittää kirota heitä. Fihi havainnoi olioita lähistöltä ja huomaa, että parin seinän takana on paha pappi. Fihi yrittää syöksyä seinän läpi, mutta ei onnistu, koska hän yrittää liian kovalla vauhdilla. Fihi yrittää hitaammin uudestaan ja pääse läpi. Muut seuraavat perässä, tosin Jevgeni ja Gardan jäävät hieman jälkeen. Kun Fihi ja Crog läpäisevät toisen seinän saavat he näkyviinsä kuusi epäkuollutta lohikäärmettä ja yhden epäkuolleen papin.

Fihi henkäisee, niin että salamat jopa heijastuvat takaseinästä takaisin ja osuvat takaisin Fihiin ja Crogiin, tosin saamatta mitään aikaiseksi. Henkäsy ei vaikuta edes lohikäärmeisiin eikä pappiinkaan. Crog yrittää värvätä pappia ryhmän leipiin, mutta pappi vastaa käyttämällä hirmuisen kasan erikoisominaisuuksia. Paikalle ilmestyy sotilas, lähde, roisto ja sen jälkeen Fihin ja Crogin eteen ilmestyy voimamuuri.

Hetkeä myöhemmin Fihin ja Crogin viereen ilmestyy pienen pieni lohikäärme, jonka Crog ottaa ohjattavakseen. Tämän jälkeen sekä Fihin, että Crogin eteen ilmestyy tinatähdellä varustettu mies, jotka yrittävät pidättää Crogia ja Fihiä, molempien syytteenä on joku murha jossain. Crog käskee omaa miestään unohtamaan koko homman, ja lainvartija uskoo ja häipyy paikalta.

Fihi päättää taas vuorostaan todeta lainvartialle, että tuo paha pappi tuolla seinän toisella puolella on syyllinen. Tämäkin lainvartija uskoo ja poistuu paikalta. Crog on tällä välin käyttänyt erikoisominaisuuksiaan enemmänkin ja laittaa toiselle puolelle muutaman goblinin, yhden lohikäärmeprinssin ja tähtimetsästäjän. Fihi laittaa sinne vuorostaan pari goblin fanaatikkona. Edellisessä huoneessa olevan Jevgenin ja Gardanin luokse ilmestyy myös yksi goblin fanaatikko, joka ei toisaalta elä kovinkaan pitkään sen jälkeen kun he käyvät sen kimppuun.

Crog ja Fihi odottavat hetken aikaa ja sen jälkeen toisella puolella meteli vaimenee. Crog tekee lemmikkilohikäärmeensä ympärille voimakuplan suojaamaan sitä. Crog yrittää työntää voimakuplaa seinästä läpi, mutta ei onnistu. Fihi tulee auttamaan, mutta siltikään he eivät onnistu. Crog muuttuu sen jälkeen isoksi ja sen jälkeen he saavat kuplan työnnettyä läpi.

Toisella puolella ryhmä juttelee hetken ja sitten Fihi yllättäen huomaa, että jokin yrittää käydä Jevgenin kimppuun takaa päin. Hän huutaa varotusta ja lähtee kimppuun. Jevgeni ehtii torjua itseensä tulevaa iskua jonkin verran ja käännähtää sitten taakse ja yrittää osua valomiekallaan näkymättömään viholliseen. Hän osuu otukseen ensin yhden iskun jalkaan, sitten toisen käteen niin, että vihreätä nestettä tirskahtaa ja viimeisellä iskulla hän iskee otuksen pään irti. Pää näyttää paholaismaiselta ja otukselta putoaa pitkä puolitoistametrinen keppi, jossa on päässä joku kolmikymmentäsenttinen terä.

Tässä vaiheessa Crog toteaa, että For Cee M ei selviä hengissä noin heikkona, joten hän antaa tälle muutamia jumalallisia lahjoja ja ominaisuuksia. Sillä välin Fihi ja Crog menevät katsomaan mitä muurin toisella puolella on tapahtunut. Sieltä löytyy vain luunkappaleita yms sekä suihkulähde. Fihi selvittää, että lähde on viisauden lähde, joten hän juo siitä ja huomaa, että se laskee hänen älykkyysosamääränsä pikkusen, ilmeisesti Fihi oli aluperin liian viisas. Crogkin tulee paikalle ja Fihi suosittelee hänellekin juomista. Crog juo ja tuntee itsensä paljon viisaammaksi.

Fihi poistaa psionillaan ison määrän kiveä, yrittäen kaivaa muurin alitse reikää, mutta muuri näyttää jatkuvan lattian sisään. Myös lähteen alta häviää kiveä ja se putoaa alas ja valuu muurin viereen. Hetkeä myöhemmin muuri häviää, ilmeisesti sen aika tuli täyteen. Muut tulevat paikalle ja juovat lähteestä. Jevgeni tulee älykkäämmäksi, mutta muille se vaikuttaa negatiivisesti. Sen jälkeen ryhmä lähtee jatkamaan matkaa haettuaan ensin lemmikkieläimet paikalle.

Ryhmä kävelee eteenpäin ja tulee taas muurin luokse. Lemmikit, Brasse ja Hill jäävät käytävään odottamaan kun muut lähtevät jatkamaan tutkimuksia eteenpäin. Muut tulevat taas huoneeseen, josta pääsee kaikkiin suuntiin. Ryhmä lähtee oikealle, mutta M:llä on vaikeuksia päästä seinästä läpi. Parin yrityksen jälkeen kun Crog yrittää tulla apuun hän päättää nopeasti heikentää seinää toivella ja pääsee siitä läpi ennen kuin Crog ehtii apuun.

Ryhmä tulee huoneeseen, jossa on iso viisitoistametrinen keltainen laatikko, jossa vilkkuu valoja. M yrittää ottaa koneeseen yhteyttä omalla sisäisellä laitteella ja saakin yllättäen yhteyden, kun hänen oma laitteensa vain sanoo, että "yritetään ottaa yhteyttä ikivanhaan systeemiin, ohitetaan sen onnettomat turvajärjestelyt, valmis" ja sen jälkeen hän saa jotain roskaa eteensä.

Hän siirtää siitä osan Jevgenille, joka ryhtyy tutkimaan mitä siinä on. M vuorostaan käyttää toiveen, että pystyisi täysin tietoisesti kontrolloimaan tuota konetta. Valitetavasti jotain menee vikaan, ilmeisesti sieltä tuli liikaa tavaraa, joten M:n päässä oleva kone sekoaa ja savu nousee. Samalla myös M:n silmät muuttuvat kärpäsen silmiksi, kynnet muuttuvat metallisiksi, kädet lyhenevät puoleen ja polvet kääntyvät molempiin suuntiin. Lisäksi M:n sisäinen kone poistaa itsensä M:n päästä aiheuttaen samalla pikkusen aivovaurioita. Sen tilalle tulee jonkin symbiootti, joka pystyy siirtymään M:n ruumiin ulkopuolelle vähän matkan päähän ja sen lisäksi se suojaa M:ää mentaalisilta hyökkäyksiltä.

Hetken tutkimuksen jälkeen löytyy hätäsammutusnappi, joten Fihi painaa sitä. Samassa kaikki valot sammuvat ja Fihi huomaa, että ne heikommat seinät poistuvat ja nyt pääsee kulkemaan helposti. Fihi menee vastapäiseen huoneeseen, jossa on se toinen keltainen vartiolaatikko. Hän etsii siitäkin hätäpysäytysnapin ja varoittaa muita. Crog tekee itsensä ja Jevgenin ympärille voimakuplan, mutta kun hän huomaa, että lemmikkieläimet ovat ulkopuolella poistaa hän kuplat ja ottaa lemmikeläimensä sisäpuolelle ja tekee uuden, niin että toiseen kuplaan tulee Jevgeni ja M.

Fihi tekee Brassen ja yksisarvisen ympärille toisen kuplan ja itsensä ympärille toisen. Sen jälkeen hän yrittää psionilla painaa hätäsammutusnappia, mutta hänestä tuntuu siltä, että sormi ei läpäise voimakuplaa. Hän poistaa kuplan ja nostaa molemmat kilvet päänsä päälle siltä varalta, että koko vuori poistuu ja hänen päähänsä putoaa jotakin.

Hän painaa nappia ja samassa kaikki seinät häviävät ja ryhmän päälle putoaa voimavuoren päälle kertynyttä romua. Fihin päälle putoaa isompi kasa kiviä ja hän menee tajuttomaksi. Muut ovat turvassa voimakuplien sisällä. Muut yrittävät etsiä Fihi kivien alta, mutta eivät havaitse häntä taikakeinoilla. Sen jälkeen Crog poistaa kivet Fihin päältä ja he löytävät Fihin tajuttomana. He toteavat, että Fihi tulee tajuihinsa muutaman minuutin kuluttua, joten ryhmä jää odottamaan. Crog menee odottaessaan katsomaan sitä golemia rakentava miestä, mutta toteaa, että mies on hävinnyt.

Fihi tulee tajuihinsa ja poistaa Brassen ympäriltä voimakuplan. Sen jälkeen hän lähtee kävelemään oletettua käytävää pitkin eteenpäin ja tulee jonkinlaisen teknisen laitteen romujen luokse. Pienen tutkimuksen jälkeen ryhmä päätyy tulokseen, että kyseessä on ollut jonkinlainen lentävä kone. Koneen sisältä löytyy jonkinlainen musta laatikko, joka suojaa sitä, joten ryhmä kaivaa sen esiin ja löytää oranssin laatikon, jonka sisältä löytyy sitten se oikea musta laatikko.

Fihi tutkii mitä paikalla on tapahtunut siinä vaiheessa kun hän sammutti ne virrat niistä koneista. Hän huomaa, että tästä tilasta ei päässyt eteenpäin. M ryhtyy tutkimaan mustaa laatikkoa, mutta Crog antaa hänelle ensin toiveen, jotta hän saisi tietokoneensa takaisin ja kun hän käyttää sen niin hän häviää paikalta ilmeisesti sinne lordinsauvasaarelle.

Ryhmä lähtee tutkimaan mitä sille golemia rakentaneelle miehelle on tapahtunut seinien poistamisesen aikana. Fihi katsoo menneiseen ja huomaa, että mies on reagoinut seinien häviämisen jälkeen hyvin nopeasti ja sen jälkeen mies ja golemi häviävät. Jevgne yrittää myös hankkia tietoa lisää, mutta ei saa mitään lisätietoa. Sen jälkeen ryhmä menee leikkimään niillä keltaisilla laatikoilla.

Crog menee jälkimmäisen koneen luokse ja kun kaikki ovat sopivissa paikoissa hän yrittää laittaa koneen päälle. Hän kääntää koneen pois päältä ja sitten uudestaan päälle. Ruutuun alkaa tulla erilaisia tekstejä kuten "MS ikkuna EUT xxxx" (xxxx:n kohdalla on joku iso numero) ja sitten kone kysyy, että tehdäänkö tarkempi tarkistus. Hetken kuluttua kone automaattisesti aloittaa testit.

Kun kone sanoo, että testit kestäisi yli 7 tuntia Crog yrittää sammuttaa sitä, mutta se ei suostu sammuttamaan itseään, koska itsetestit on vielä käynnissä. Crog painaa hätäkätkaisijaa ja käynnistää koneen sitten uudestaan. Kone valittaa, että siltä on pari muistipankkia rikki, eikä se enää suostu käynnistymään, vaan se valittaa, että käyttöjärjestelmää ei löydy ja se haluaa alkuperäisen jakelumedian. Ryhmä siirtyy toisen koneen luokse. Tämä kone käynnistyy parissa sekunnissa, mutta toisaalta sen käyttöjärjestelmän nimi ei ole "MS ikkuna EUT". Ympärille muodostuu muurit, jotka eivät poistu vaikka Crog sammuttaa koneen. Crog käynnistää koneen uudestaan ja sammuttaa sen hätäpysäytyksellä, jolloin seinät häviävät.

Ryhmä ryhtyy tutkimaan tähtimetsästäjän keihästä, Fihi huomaa, että siitä saa terän käännettyä sisään ja, että toisesta päästä lähtee rengas irti. Renkaasta lähtee hyvin ohut lanka itse kepin sisään ja Fihi leikkaa sillä vahingossa kaksi sormeaan poikki. Fihi vaihtaa kättä ja ojentaa vahingoittuneen käden Jevgenille korjattavaksi samalla kun jatkaa toisella kädellä narun laittamista sisään. Sen jälkeen hän selvittää Jevgenin kanssa, että narua on ainakin parisenkymmentä metriä ja se leikkaa tuota keltaistakonetta kohtuullisesti, vaikka aikaa kuluukin jonkin verran.

Laatikon sisältä löytyy toinen samanlainen metrin verran pienempi laatikko, eli välissä on siis puoli metriä tyhjää tilaa vaimentamassa iskuja. Jevgeni ja Fihi leikkaavat senkin auki ja sisältä löytyy kolmas laatikko. Sen sisältä löytyy sitten vihertävän harmaata metallia parin sentin päässä kuoresta. Jevgeni käyttää ennustustaikaansa ja ennustaa mitä tapahtuu jos he leikkaavat sitä auki. Ulos näyttää valuvan vihreätä mönjää. Sen jälkeen Jevgeni saa taialla selville, että jos hän ampuu sinne plasmakiväärillä niin hän tuhoutuu välittömästi. Crog selvittää asiaa ja saa saman tuloksen, vaikka hän olikin sadan metrin päässä ja hänellä on se hyvä haarniskansa päällä. Ryhmä leikkaa ulkokuoresta paloja, jotka Crog vie jumalten ulottuvuuteen.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/47/2		4/47/2
+ rogue/pal/mag/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	48/3		49/3
+ cleric/thief/human	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		34		34
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/33		12/33
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		17		17
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	33/5		33/6
+ nb w/paladin//human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	23		23
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		24		24
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		22		22
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-
+
+ Basturn		52		52
+ student/dragon	NPC		24.4.837	-		-
+
+ Baeveis		10		10
+ teacher/dragon	NPC		29.4.837	-		-
+
+ For Cee M		22		23
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202-360 -		-
+
+ Brasse Holden		1		2
+ Rogue/Arab		NPC		12.5.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>